V oddaji bo danes zvenela violina, in sicer bomo poslušali posnetek koncerta, na katerem je konec novembra lani nastopil violinist Oskar Longyka. V okviru cikla Zvoki mladih Glasbene mladine ljubljanske je takrat nastopil v Rdeči dvorani Magistrata, za svoj nastop pa je izbral ravno slabe pol ure trajajočo violinsko sonato op. 94a Sergeja Prokofjeva.
Oskar Longyka se je začel učiti violino s šestimi leti v Glasbenem centru Edgar Willems pod vodstvom Marjane Gregorič, nato pa je študij nadaljeval v razredu Roka Zgonca in leta 2016 pod njegovim vodstvom tudi maturiral na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Od takrat študira na Akademiji za glasbo in uprizarjajočo umetnost v Gradcu pod vodstvom Vesne Stankovič Moffat.

Sonata za violino in klavir št. 2 v D-duru, op. 94a Sergeja Prokofjeva

Ta teden bomo poslušali posnetek koncerta na katerem je konec novembra lani nastopil violinist Oskar Longyka, in sicer je pod okriljem cikla Zvoki mladih Glasbene mladine ljubljanske nastopil v Rdeči dvorani Magistrata, za svoj nastop pa je izbral ravno slabe pol ure trajajočo Prokofjevo violinsko sonato.
Violino se je sicer glasbenik začel učiti s šestimi leti v Glasbenem centru Edgar Willems pod vodstvom Marjane Gregorič, nato pa je študij nadaljeval v razredu Roka Zgonca in leta 2016 pod njegovim vodstvom tudi maturiral na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Od takrat študira na Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu pod vodstvom Vesne Stankovič Moffat.

Vesna Volk