Četrta oddaja v ciklu Digitalna sodobnost se ukvarja z jezikavo prihodnostjo pametnih naprav

Govorne tehnologije niso novost, je pa njihov razvoj potekal počasi. Verjetno se še spomnite, da so imeli starejši mobilni telefoni funkcijo glasovnega klicanja, ki pa ni in ni hotela pravilno delovati. Danes govorne tehnologije že prepoznavajo govor, znajo pa tudi brskati po spletu, nastaviti budilko, rezervirati mizo v restavraciji, prižgati luči v stanovanju. V poletnem ciklu z naslovom Digitalna sodobnost ob ponedeljkih ob 11.05 do 19. avgusta predvajamo pet oddaj iz našega arhiva, ki še vedno aktualno nagovarjajo pereče probleme.
Siri, Bixby, Cortana, Assistant, Alexa, Echo imajo različne sposobnosti in se razlikujejo glede na svoj prostor delovanja. Ob pravi poplavi govornih asistentov se postavlja vprašanje, zakaj zdaj vsi naenkrat? Kako je z njihovo kompatibilnostjo? Zakaj še ne razumejo slovensko? Kako je z zasebnostjo in prisluškovanjem? Kako bo ta tehnologija spremenila naše vsakdanje življenje?

V poletnem ciklu z naslovom Digitalna sodobnost ob ponedeljkih ob 11.05 do 19. avgusta predvajamo oddaje iz našega arhiva, ki še vedno aktualno nagovarjajo pereče probleme. Prejšnjič ste lahko poslušali o lažnih novicah na spletu. Prihodnji  ponedeljek bomo v zadnji, peti oddaji cikla govorili o pravici do popravila domačih naprav. Vse oddaje že lahko poslušate na spletni strani programa Ars ali v podkastu.

Urška Henigman