Igral je Simfonični orkester SNG Maribor, dirigent je bil Gergely Duboczky, solisti so bili hornisti: David Kutas, Laszlo Seeman, Mahir Kalmik in Boštjan Lipovšek.

Peti celovečerni koncert Festivala Maribor 2018 je v dvorani Union izvedel Simfonični orkester Slovenskega narodnega gledališča Maribor z gostujočimi solisti.

V dvorani Union v Mariboru se je ob 19.30 začel peti, sklepni koncert 11. mednarodnega glasbenega Festivala Maribor 2018, ki je potekal od 20. septembra. To je bil hkrati 1. koncert simfoničnega cikla SNG Maribor v sezoni 2018/2019. Festival Maribor je pripravil Narodni dom Maribor v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor in Konservatorijem za glasbo in balet Maribor, izvedli so pet koncertov: štiri simfonične in en komorni koncert. Medtem ko je otvoritveni koncert izvedel mednarodni orkester Haydnova filharmonija pod taktirko violončelista in glasbenega vodje Nicolasa Altstaedta, je sklepni koncert festivala izvedel Simfonični orkester Slovenskega narodnega gledališča Maribor, ki ga je vodil mlajši madžarski dirigent Gergely Duboczky. Orkester je izvedel uverturo k operi Oberon Carla Marie von Webra, Koncert za štiri rogove in orkester v F-duru, op. 86, Roberta Schmanna, Koncertno delo za štiri rogove in orkester Carla Heinricha Hüblerja in predigro k 3. dejanju opere Lohengrin Richarda Wagnerja. Solisti so bili priznani hornisti: David Kutas, Laszlo Seeman, Mahir Kalmik in vodilni slovenski hornist Boštjan Lipovšek. Urednica prenosa je Tjaša Krajnc.

 

Tjaša Krajnc