Mag. JANEZ SODRŽNIK je obramboslovec, nekdanji sekretar za Splošni ljudski odpor in Družbeno samozaščito v Ljubljani in v času osamosvajanja nosilec še več drugih obrambnih funkcij in dolžnosti na ravni države in glavnega mesta. Danes je še aktiven podjetnik in športni funkcionar. V pripravah na osamosvojitev je med drugim sodeloval pri aktivnem zagotavljanju poti za pridobitev in uvoz orožja za Teritorialno obrambo. Avtor oddaje je Ivan Merljak.

V pripravah na osamosvojitev je med drugim sodeloval pri zagotavljanju poti za pridobitev in uvoz orožja za Teritorialno obrambo.

Mag. Janez Sodržnik je obramboslovec, nekdanji sekretar za splošni ljudski odpor in družbeno samozaščito v Ljubljani, v obdobju osamosvajanja pa je bil še nosilec več drugih obrambnih funkcij in dolžnosti na ravni države in glavnega mesta. Danes je tudi aktiven podjetnik in športni funkcionar. V pripravah na osamosvojitev je med drugim sodeloval pri zagotavljanju poti za pridobitev in uvoz orožja za Teritorialno obrambo.

Ivan Merljak