Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Samó muzika

4 epizod

4 epizod


Slovenski jazz


19. 9. 2022

Saksofonist Jernej Podboj

Saksofonist Jernej Podboj Današnjo oddajo bomo namenili saksofonistu Jerneju Podboju in njegovemu ustvarjanju. Podboj je bil sicer zdravnik, specialist za otorinolaringologijo, širše pa je bil bolj znan kot odličen saksofonist in klarinetist ter član ali sodelavec nekaterih ključnih slovenskih zasedb, ki so izvajale džez in rok. Najbolj se nam je vtisnil v spomin kot gonilna sila skupine Mladi levi. Nastopal pa je tudi s skupino Remake swing quartet, v duetu s kitaristom Alešem Strajnarjem, igral v Godbi Ljubljanskih veteranov in zdravniškem ansamblu Inflamatio musica.


12. 9. 2022

Program festivala slovenskega jazza na Ravnah 2022

V oddaji bomo napovedali program letošnjega, 18. festivala slovenskega jazza, ki bo med 15. in 17. septembrom na Ravnah. Poslušali bomo skladbe pevke Ajde Stine Turek in vibrafonista Vida Jamnika, dueta Freekind, Jazz ansambla Sepe, kvarteta saksofonista Jureta Pukla, kvinteta klarinetista Boruta Bučarja, multiinstrumentalista Boštjana Gombača, tria saksofonista Ceneta Resnika ter zasedb Ecliptic in P'Jays.


5. 9. 2022

Ljubljana jazz selection

Oddajo bomo namenili zasedbi Ljubljana Jazz Selection. Nastanek zasedbe sega v leto 1989, ko sta jo zasnovala bobnar Dragan Gajić in saksofonist Miroslav Sedak Benčić, solist v zagrebškem velikem džezovskem orkestru. Pridružila sta se še baskitarist Karel Novak in pianist ter klaviaturist Dejan Pečenko. Sprva so se imenovali Yu Jazz Selection. Po osamosvojitvi Slovenije leta 1991 so se preimenovali v Ljubljana Jazz Selection. Že istega leta je saksofonist Sedak-Benćić nenadoma umrl in zasedba je za nekaj časa zastala. Nato se ji je pridružil trobentač Petar Ugrin, skupaj so posneli štiri albume.


29. 8. 2022

Zasedba Sončna pot

Oddajo bomo namenili jazz-rock zasedbi Sončna pot, ki jo je zasnoval Lado Jakša konec sedemdesetih let. Sestavljali so jo trije ključni člani – Lado Jakša je igral klaviature in različna pihala in tolkala in pihala, Jordan Dani Gančev električni bas in Agim Brizani bobne, vendar ga je kmalu nadomestil Ratko Divjak. Kot gost se jim je pridružil Uroš Šečerov na tolkalih. Leta 1978 so nastopili na jazz festivalu v ljubljanskih Križankah, naslednje leto - 1979 so izdali svojo prvo in zadnjo vinilno ploščo pri založbi RTV Ljubljana. Naslovljena preprosto kot Sončna pot je postala in ostala ena najpomembnejših slovenskih plošč prejšnjega stoletja. Oddajo Samo muzika pripravlja Marko Kumer.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt