Vabimo na predavanje in delavnico skupnega poslušanja, ki bo potekala s predstavitvijo radijskih pravljic in raziskovanjem bogatega sveta, ki se nam odpira z zvočnimi in glasbenimi vsebinami; čarobni svet radijskih pravljic in radijskih iger je tudi prostor za odnos med starši in otroki. Za otroka in tudi za nas, odrasle, je bistvenega pomena, da smo slišani, da nekdo sliši naše najbolj nežne vzgibe, naš notranji svet, naše želje in hrepenenja in se nanje odzove tako, da ga lahko slišimo tudi mi. Vendar to ni tako enostavno, poslušanje je v resnici prava umetnost, ki se je učimo vse življenje. Kako se lahko v odnosu z otrokom zares osredotočimo na poslušanje, kako otroku omogočimo, da zares posluša? Na kaj naj bomo pozorni, kako izključiti vse motilce pozornosti? To je sposobnost, ki raste v odnosih in se oblikuje s skupnim poslušanjem že od prvih trenutkov življenja naprej.

Oddaja je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in ministrstvo za kulturo RS. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.

Predavanje je organiziral Radio Slovenija v okviru projekta B-AIR, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.