Dr. Andreja Pojljanec, psihologinja, zakonska in družinska terapevtka, vodja oddelka za psihologijo na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani, v svojem predavanju z naslovom »Glasba, ki raste z otroki in otroci, ki rastejo z glasbo«, predoči polje umetnosti stika med otrokom, odraslim ustvarjalcem in glasbeno umetnostjo. Katere glasbene vsebine zaznamujejo posamezno razvojno stopnjo in kako rastejo otrokove sposobnosti doživljanja glasbe? Razvojna psihologinja in psihoterapevtka razmišlja, kakšna je umetnost poslušanja, razvoj pozornosti na zvočne dražljaje pri otroku in vloga odraslega pri tem razvoju, kakšne vsebine in kakšen način podajanja je najbolj ustrezen za otroke na različnih razvojnih stopnjah. Kako lahko odrasli zares vzpostavi stik z otrokom? Preizprašuje, kaj je lažni stik in kaj je za otroke nesprejemljivo
Predavanje je organiziral Radio Slovenija v okviru projekta B-AIR, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Oddaja je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in ministrstvo za kulturo RS. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.