Kmetje nadaljujejo priprave na torkov protest. Predvidoma dan prej bo znano tudi, ali ga bodo izvedli, saj bodo do takrat preučili vladni odgovor na svoje zahteve in se odzvali nanj. Kmetijska ministrica Mateja Čalušič je izrazila upanje, da bodo v ponedeljek podpisali sporazum in nadaljevali pogovore.

Druge teme:

- Pogajanje o odpravi plačnih nesorazmerij znova ni prineslo napredka. Strani bosta do torka preučili več možnosti, o katerih sta govorili. Sindikalist Jakob Počivalšek o vladnem vztrajanju pri dokončni odpravi v petih letih pravi, da gre za predolgo obdobje, tudi zaradi preteklih izkušenj.
- Izraelska vojska pripravlja evakuacijo več kot milijona civilistov iz Rafe. Iz kabineta premierja Benjamina Netanjahuja so sporočili še, da je potrdil načrt ofenzive na omenjeno mesto v južnem delu Gaze.
- Slovenski in hrvaški policisti so v nekaj dneh skupnega poostrenega nadzora meje, ki ga končujejo danes, prestregli skoraj 300 migrantov in 13 tihotapcev ljudi. Glede na to, da slovenska policija običajno odkrije več migrantov na dan, kot jih je ob tokratnem nadzoru, številke niso impresivne, je dejal vodja sektorja mejne policije Peter Skerbiš, ki dodaja, da nadzor kaže, da je tudi na hrvaški strani mogoče odkriti več.

Prvi