Pristojni minister Franc Props obžaluje današnjo stavko v večini upravnih enot. Ob višjih plačah, kot pravi sindikalna zastopnica mariborske upravne enote Mojca Vesnicer, si želijo še ureditve kadrovskega načrta za dodatne zaposlitve, saj jim primanjkuje delavcev.

Druge teme:

- Zahteve po boljših delovnih razmerah bodo s stavko jutri podkrepili tudi tožilci. Vodja stavkovnega odbora Društva tožilcev Barbara Prevolšek Rajič je dejala, da je vlada komaj oblikovala pogajalsko skupino, ki pa ni podala konkretnih predlogov, zato bodo jutri stavkali. Dodajmo, da bodo stavkajoči zdravniki na rehabilitacijskem inštitutu Soča začeli izvajati preglede za vozniška dovoljenja za invalide.
- Iz Gaze poročajo o prispetju dodatnih človekoljubnih pošiljk iz zraka, iz Jeruzalema pa o novih krvavih incidentih. Izraelski policijski inšpektor Kobi Šabtaj trdi, da je veliko ekstremizma tako na ulicah kot na spletu, zato bodo v Izraelu poostrili ukrepe za varnost.
- Rusija je tehnično pripravljena na uporabo jedrskega orožja, je dejal ruski predsednik Vladimir Putin. Rusija ima, kot trdi Putin, najsodobnejše jedrsko orožje na svetu, tudi v primerjavi z Američani - a bi ga uporabila le v skrajnem primeru.

Prvi