Zborovski panoptikum

Najbolj odmevne oddaje zadnje sezone

Dragi poslušalci, med počitnicami lahko še enkrat slišite najbolj odmevne Zborovske panoptikume zadnje sezone. Niz bomo nadaljevali z oddajo, ki ste jo prvič lahko slišali 6. maja in v kateri smo predstavili delavnici TENSa, Evropske zveze profesionalnih pevskih zborov.

Zborovski panoptikum

Dekliški pevski zbor sv. Stanislava

Med počitnicami lahko še enkrat slišite najbolj odmevne Zborovske panoptikume zadnje sezone. Niz bomo nadaljevali z oddajo, ki ste jo prvič lahko slišali 17. junija, in v kateri smo gostili Dekliški zbor sv. Stanislava pred odhodom na Svetovni zborovski simpozij. Simpozij namreč prav danes odpira svoja vrata, tokrat v Barceloni.

Zborovski panoptikum

Najbolj odmevne oddaje zadnje sezone

Med počitnicami lahko še enkrat slišite najbolj odmevne Zborovske panoptikume zadnje sezone. Niz nadaljujemo z oddajo,  ki ste jo prvič lahko slišali 1. aprila in v kateri se je Tamára Koren posvetila 10-letnici  Komornega zbora Grgar iz Nove Gorice.

Zborovski panoptikum

170 let zborovstva v Mariboru

Dragi poslušalci, med počitnicami boste lahko še enkrat slišali najbolj odmevne Zborovske panoptikume zadnje sezone. Niz bomo odprli z oddajo, ki ste jo prvič lahko slišali 18. februarja, v kateri je glasbena urednica Urška Čop Šmajgert spomnila na 170 let zborovstva v Mariboru.

Zborovski panoptikum

30 let MePZ Adoramus

Mešani zbor Adoramus iz Logatca je eden izmed tistih slovenskih pevskih ansamblov, ki v svojem okolju deluje kot prava kulturna ustanova, hkrati pa s svojim razvojem zaznamuje tudi širšo slovensko in celo mednarodno krajino. Letos praznuje 30. rojstni dan. Kako zbor živi, bomo izvedeli v pogovoru z njegovim dirigentom Marjanom Grdadolnikom.

Zborovski panoptikum

Uspehi zamejskih zborov

Današnjo oddajo bomo posvetili uspehom slovenskih zamejskih zborov na italijanskem nacionalnem tekmovanju otroških in mladinskih zborov »Il Garda in coro« v Malcesinah, pa tudi posebnostim tega tekmovanja.