Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ars in Drama

7 epizod

7 epizod


Serija koncertov v sodelovanju z ljubljansko Dramo, ki predstavljajo jazz in tudi glasbene zvrsti, povezane z gledališčem


22. 04. 2024

Srce šansona

Zadnji koncert v letošnji sezoni iz cikla Ars in Drama je pripadel šansonu. Na velikem odru ljubljanske Drame so nastopili Jure Ivanušič, Andraž Hribar, Jadranka Juras, Patetico, Bossa de Novo, Janez Škof, Metod Banko in Nina Strnad, Duo Zajtrk, Aleksandra Ilijevski, Saša Tabaković, Hostnik pa Krečič in Marko Boh. Glasbenikom Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija je dirigiral Matjaž Mikuletič, ki je tudi avtor vseh orkestracij. Prenos so pripravili glasbeni producent Boris Rener, tonski mojster Mitja Krže, tonski asistenti Damir Ibrahimkadić, Liam Samsa in Miha Oblak, vodja reportažnega avta Anton Andrej Valentan in voznik Branko Majer, mojster ozvočenja Danilo Ženko, video snemalca Matjaž Šercelj in Gal Nagode ter tehnična ekipa Drame: Alain Frank, Jurij Alič, Aleš Plut, Alen Beniš in Roman Kozmos. Urednica oddaje Srce šansona, ki je tokrat potekala v živo, je Alma Kužel, vodja projekta Ars in Drama je Hugo Šekoranja.


19. 11. 2023

QuatroPorTango & Ana Bezjak

Sloviti argentinski bandoneonist in skladatelj Astor Piazzolla sodi med najpomembnejše glasbenike dvajsetega stoletja. Skorajda vsakdo pozna vsaj njegov Oblivion ali Libertango. Tradicionalnemu tangu je tudi z elementi jazza in klasične glasbe vdahnil novo življenje in ga popeljal v nuevo tango. Piazzollovi glasbi se že vrsto let posveča skupina QuatroPorTango – bandoneonist Ratko Žižić, pianist Jan Sever, violinist Matjaž Porovne in kontrabasist Marko Turšič. Vrhunsko prepletajo virtuoznost s poetiko ter skupinsko igro s solističnimi vložki. Improvizacija in stroga forma postaneta eno. Na koncertu, posvečenem glasbi Astorja Piazzolle, v ciklusu Ars in Drama se jim je pridružila naša eminentna vokalna solistka, tudi tango specialistka, Ana Bezjak, znana iz zasedbe Papir.


15. 10. 2023

Poklon Jožetu Privšku

Uvodni koncert letošnjega cikla "Ars In Drama" je postregel z izborom skladb legendarnega slovenskega dirigenta in komponista, Jožeta Privška. Z Big Bandom RTV Slovenija so nastopili vokalni solisti Oto Pestner, Alenka Godec in Nina Strnad. Orkester je vodil Lenart Krečič.


02. 06. 2023

Bossa De Novo - Twist

V okviri cikla Ars in Drama je na velikem odru ljubljanske Drame 2. aprila 2023 nastopila zasedba Bossa de Novo z gosti. Predstavili so vinilko Twist. Zaigrali in peli so Primož Vitez, Aljoša Kosor, Sergej Ranđelović, Mitja Vrhovnik Smrekar, Marko Gregorič, Nina Ivanišin in Pavla Smrekar. Ekipa: Tonski mojster: Mitja Krže Glasbeni producent: Tone Jurca Mojster ozvočenja: Danilo Ženko Tonski asistenti: Damir Ibrahimkadič, Jože Lap Vodja report avt. Dragan Petkovsek Video: Matjaž Šercelj, Gal Nagode Tehnična ekipa Drama: Vodja: Alain Frank Ton: Jurij Alič Luč: Roman Kozmos Priprava klavirja: Silič & sinovi Vodja projekta: Hugo Šekoranja


05. 03. 2023

Mia Žnidarič - Obarvana

V okviru cikla Ars in Drama je na velikem odru ljubljanske Drame nastopila pevka Mia Žnidarič, skupaj z Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom Stevea Klinka. Predstavili so novo ploščo »Obarvana«.


21. 11. 2022

Cvetje v jeseni - Poklon Urbanu Kodru

Drugi koncert iz cikla Ars in Drama je postregel z večerom šansonov izpod peresa Urbana Kodra in v izvedbi pevcev in igralcev Silve Čušin, Nuške Drašček, Saše Tabakovića in Jurija Zrneca. V spremljevalni zasedbi so zaigrali Primož Fleischman (saksofoni, flavta), (Vid Žgajner (pozavna), Nejc Škofic (klavir, klaviature), Jošt Lampret (kontrabas) in Aleš Rendla (bobni). Umetniško vidstvo in priredbe: Žare Prinčič.


09. 10. 2022

Tadej Tomšič Institution

V sklopu sodelovanja Programa Ars in ljubljanske SNG Drame ja nastal koncertni cikel ARS IN DRAMA. V prvi sezoni so se zvrstili štirje koncerti jazza, šansona in gledališke glasbe. Prvi koncert je pripadel saksofonistu Tadeju Tomšiču in njegovi zasedbi Institution Izvajali so najnovejši program Flying Start in pa Orion saksofon. Gostje večera so bili Alenka Godec, Nuška Drašček, Petra Vidmar in Janez Bončina Benč.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt