Zborovski kotiček za mlade

60 let OPZ in MPZ RTV Slovenija: 3. del

Z današnjim zborovskim kotičkom končujemo cikel treh oddaj, ki smo jih namenili 60-letnici delovanja otroškega in mladinskega zbora RTV Slovenija. Ob slavnostni priložnosti so pevci združili moči in poslušalcem predstavili delo Alda Kumarja Riba na topolu poje. To in še nekaj drugih skladb bomo slišali v oddaji, ki jo pripravlja Tamara Koren.

Zborovski kotiček za mlade

60 let OPZ in MPZ RTV Slovenija: 2. del

Na vrsti je druga v ciklu treh oddaj, ki jih v septembrskih popoldnevih namenjamo 60-letnici delovanja otroškega in mladinskega zbora RTV Slovenija. Mladi pevci so maja letos jubilejno sezono okronali s koncertom v Slovenski filharmoniji. V tej oddaji bodo odzvanjali zvoki mladinskega zbora, ki je pod vodstvom Tomaža Pirnata predstavil delo primorskega skladatelja Ambroža Čopija […]

Zborovski kotiček za mlade

60 let OPZ in MPZ RTV Slovenija: 1. del

Letos mineva 60 let od ustanovitve otroškega in mladinskega pevskega zbora Radiotelevizije Slovenija. Mladi pevci so maja jubilejno sezono delovanja okronali s koncertom v Slovenski filharmoniji. Začenjamo cikel treh oddaj, v katerih bomo poslušali skladbe, ki sta jih zbora spomladi predstavila. V prvi oddaji se osredinjamo na otroški sestav, ki je pod vodstvom Anke Jazbec […]

Zborovski kotiček za mlade

MeMPZ Veter (Letni koncert): 2. del

Na vrsti je drugi del skladb, ki so jih pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora Veter predstavili na letnem koncertu. Slišali bomo nekaj skladb iz slovenskega ljudskega glasbenega izročila in norveško ljudsko poročno koračnico, za konec oddaje pa še skladbo z naslovom Baba Yetu v jeziku svahili.

Zborovski kotiček za mlade

MeMPZ Veter: Letni koncert, 1. del

V poslušanje ponujamo prvi del skladb, ki so jih pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora Veter zapeli na 28. letnem koncertu v Mestnem muzeju Ljubljana. Z zborovodkinjo Terezo Podlogar so predstavili raznovrsten program, v tokratni oddaji pa poslušamo dela Gallusa, Marenzia, Elgarja, Poulenca, Močnika, Kalmerja in Emersona.

Zborovski kotiček za mlade

Svetovni zbor mladih: 3. del

Zaključujemo cikel treh oddaj, ki smo jih namenili letošnjemu Svetovnemu zboru mladih. Pevci, zbrani s celega sveta, so pod vodstvom Zoltana Pada in Kena Wakie v Slovenski filharmoniji zaključili mednarodno turnejo. Tretjo oddajo spremljajo skladbe, ki so jih mladi zapeli pod vodstvom Kenijskega dirigenta Kena Wakie.