S knjižnega trga

Nesmrtnost in neumrljivost, Molitve, Poslušaj me, tebi pojem, Tone Kralj in prostor meje

Na velikonočni ponedeljek nas v oddaji S knjižnega trga čakajo prvi del trilogije Tineta Hribarja Nesmrtnost in neumrljivost, pesniška zbirka Tomislava Marijana Bilosnića Molitve, roman Katarine Nadrag Poslušaj me, tebi pojem in monografija Egona Pelikana Tone Kralj in prostor meje. Recenzije so napisali Martin Lipovšek, Diana Pungeršič, Gaja Pöschl in Iztok Ilich.

S knjižnega trga

Dvojno življenje, Črni molitvenik, Zadnja beseda, V pogonu in Hvaležnost

V oddaji S knjižnega trga bomo ocenili kratko prozo Andreja Hočevarja Dvojno življenje in se posvetili še pesniški zbirki Marka Tomaša Črni molitvenik, romanu Hanifa Kureishija Zadnja beseda in knjigama Oliverja Sacksa V pogonu in Hvaležnost. Recenzije so napisali Gabriela Babnik, Gregor Podlogar, Veronika Šoster in Marija Švajncer.

S knjižnega trga

Vmes, Prvo in zadnje vsega, Pišem v zrak, Pozni november za pesnika

Pred dnevom poezije bo oddaja S knjižnega trga pesniško obarvana, čakajo nas knjiga pesmi Barbare Korun Vmes, izbora poezije Lawrencea Ferlinghettija Prvo in zadnje vsega in Ko Una Pišem v zrak ter biografska pripoved Franceta Pibernika Pozni november za pesnika. Recenzije so napisali Stanislava Chrobáková Repar, Aljaž Koprivnikar, Tanja Petrič in Andrej Arko.