Tudi ta teden nadaljujemo cikel oddaj, ki jih posvečamo letošnjim prejemnikom Prešernovih nagrad Akademije za glasbo, in sicer jo bomo posvetili tenoristu Martinu Logarju.Njegova glasbena pot se je začela z učenjem klavirja in kasneje orgel v Glasbeni šoli Logatec, s petjem pa se je intenzivneje začel ukvarjati v srednješolskih letih. Sprva je sodeloval v različnih vokalnih sestavih, nato pa tudi v nižji glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava s poukom solopetja. Leta 2010 je začel študirati petje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Matjaža Robavsa, poleg tega pa se izpopolnjuje tudi na različnih mojstrskih tečajih. Aktiven pa je kot zborist, in sicer je v letih 2007 in 2008 sodeloval v Svetovnem mladinskem zboru na turnejah v Južni Afriki in Hongkongu, s katerim je pel tudi na uradnem odprtju olimpijskih iger na Kitajskem leta 2008, sodeloval pa je tudi v Komornem zboru RTV Slovenija. Leta 2014 je sodeloval na turneji Evropskega komornega zbora z zborovodjem Kasparsom Putninšem v začetku leta 2015 pa pri projektu Meesters and Gezellen pod vodstvom Daniela Reussa na Nizozemskem. Kot zborist in solist redno sodeluje tudi pri projektih Slovenskega komornega zbora v Slovenski filharmoniji, leta 2012 je v študentski produkciji Monteverdijeve opere Orfej pel vlogo Pastirja, lani pa je sodeloval pri krstni izvedbi opere Vojna in mir Larryja Coryella. Pripravlja Vesna Istenič.

Tudi ta teden nadaljujemo cikel oddaj, ki jih posvečamo letošnjim prejemnikom Prešernovih nagrad Akademije za glasbo, in sicer jo bomo posvetili tenoristu Martinu Logarju.

Njegova glasbena pot se je začela z učenjem klavirja in kasneje orgel v Glasbeni šoli Logatec, s petjem pa se je intenzivneje začel ukvarjati v srednješolskih letih. Sprva je sodeloval v različnih vokalnih sestavih, nato pa tudi v nižji glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava s poukom solopetja. Leta 2010 je začel študirati petje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Matjaža Robavsa, poleg tega pa se izpopolnjuje tudi na različnih mojstrskih tečajih.
Aktiven pa je kot zborist, in sicer je v letih 2007 in 2008 sodeloval v Svetovnem mladinskem zboru na turnejah v Južni Afriki in Hongkongu, s katerim je pel tudi na uradnem odprtju olimpijskih iger na Kitajskem leta 2008, sodeloval pa je tudi v Komornem zboru RTV Slovenija. Leta 2014 je sodeloval na turneji Evropskega komornega zbora z zborovodjem Kasparsom Putninšem v začetku leta 2015 pa pri projektu Meesters&Gezellen pod vodstvom Daniela Reussa na Nizozemskem. Kot zborist in solist redno sodeluje tudi pri projektih Slovenskega komornega zbora v Slovenski filharmoniji, leta 2012 je v študentski produkciji Monteverdijeve opere Orfej pel vlogo Pastirja, lani pa je sodeloval pri krstni izvedbi opere Vojna in mir Larryja Coryella.

Vesna Volk