ponedeljek
13.30

Ženske v svetu glasbe

Pianistka Maria Gabryś

Poljska pianistka je specialistka v igranju klasične in romantične glasbe na zgodovinskih klavirjih. V okviru festivala Seviqc Brežice 2014 je nastopila v Mariboru in Rogaški Slatini.

Skladateljica Josipina Turnograjska, 2. oddaja

Poslušajte njene valčke za klavir, samospeva in Zdravljico za sopran, moški zbor in klavir.

Skladateljica Josipina Turnograjska, 1. oddaja

V oddaji poleg samospevov in klavirskih miniatur poslušajte pogovor z muzikologom dr. Francem Križnarjem o glasbeni ustvarjalnosti Josipine Turnograjske.

Tadeja Vulc: zborovska glasba

Tadeja Vulc je uspešna skladateljica in zborovska dirigentka, tokrat bomo predstavili njene zborovske skladbe za mešani pevski zbor.

Skladateljica Tadeja Vulc: instrumentalna glasba

Skladateljica in zborovska dirigentka Tadeja Vulc je ena najbolj nadarjenih slovenskih glasbenih ustvarjalk, tokrat bomo predstavili tri skladbe iz njenega opusa instrumentalne glasbe.

Skladateljica Fanny Mendelssohn Hensel: samospevi

Samospeve izvajata sopranistka Francine van der Heijden in pianistka na fortepianu Ursula Dütschler.

Ladiesaxophone Quartet z Betko Bizjak Kotnik

V ansamblu Ladiesaxophone Quartet od ustanovitve igra ugledna in večkrat nagrajena slovenska saksofonistka Betka Bizjak Kotnik.

Sopranistka Ksenija Vidali: samospevi s klavirjem in z orkestrom

Umetnico bomo poslušali v samospevih Frana Venturinija ob klavirski spremljavi ter Slavka Osterca in Demetrija Žebreta s simfoničnim orkestrom.

Sopranistka Ksenija Vidali: operne arije

Sopranistka Ksenija Vidali se je odlikovala kot ena najboljših interpretk Mimi, nekateri tuji kritiki so jo uvrstili med najboljše sodobne operne pevke.

Violinistka Oksana Pečeny Dolenc: komorna glasba

Umetnica bo v drugi oddaji predstavila komorne skladbe Pabla de Sarasateja, Janija Goloba, Mauricea Ravela, Fritza Kreislerja in Manuela de Falle.