torek
11.05

Slovenski solisti

V živo na programu gostimo slovenske glasbene poustvarjalce, s pogovori in izbrano glasbo pa predstavljamo njihovo umetniško delovanje.

Tomaž Rauch

"Zvok me zanima kot tak, kar pomeni: kako zveni, kakšen je, kako narediti napravo, ki ustvari zvok. Zato me ljudska glasba tako zanima, ker niti dve ljudski glasbili nimata čisto enakega zvoka."
munih_sephia (3)

Marko Munih

"Ko sem prišel na gimnazijo v Ljubljano, sem slišal izvedbo Schubertove Nedokončane. Takrat me je tako stisnilo v grlu, da sem zbežal iz dvorane, se razjokal in sklenil, da ne bom v življenju nič drugega kot glasbenik."
Janja Brlec - (Rok Dezelak RD2.si)

Janja Brlec

"Tekmovanja se mi zdijo pomembna, ker z njimi rasteš in si nabiraš izkušnje. Še pomembneje pa je, da imaš zavedanje, da tekmuješ sam s seboj in ne z drugimi..."
Marcos_Fink

Marcos Fink

"Prepričan sem, da je naša ustvarjalna moč na visoki ravni. Ko narediš en izdelek, so pa drugi, ki ga morajo ocenjevati. Jaz se dam vsega, ostalo prepustim tistemu, ki to posluša. Če ga nagovori, sem presrečen."
Duo-Clarpiano_25092012_05w

Tatjana Kaučič in Dušan Sodja

V objemu dvojine

Henrik Neubauer

Doktor Henrik Neubauer je kot baletni solist odplesal več kot sedemdeset pomembnih vlog, pozneje je deloval kot koreograf in operni režiser. Bil je umetniški vodja […]
MARTIN SUŠNIK

Martin Sušnik

"Veselim se izzivov, takšnih in drugačnih. Sem človek, ki rad dela in na podlagi tega potem pride do lepih rezultatov, mnogokrat je tako."
aleksander-gadzijev-2_lr

Aleksander Gadžijev

Razmišljujoče radoveden glasbenik intelektualne in kulturne širine, ki osvaja kritike in občinstvo z mojstrsko tehniko in interpretativno poglobljenostjo.
janez_mejac_foto_stanko_grudensta_large

Janez Mejač

"Kratek je plesalčev vek, a tako je neizmerno lep!"
Kultura

Zvezdana Novaković

"Skupno petje povezuje, je blagodejno in res zdravi. Petje zdravi, pika."