torek
11.05

Slovenski solisti

V živo na programu gostimo slovenske glasbene poustvarjalce, s pogovori in izbrano glasbo pa predstavljamo njihovo umetniško delovanje.

Črtomir Šiškovič

igra dela Emila Adamiča, Uroša Kreka, Antonia Vivaldija in Ildebranda Pizzettija
Miha Haas

Miha Haas

"Danes se piše glasba, ki je popolnoma tonalna pa do glasbe, ki je bolj radikalna, atonalna in eksperimentalna. To je najbolj zanimivo pri sodobni glasbi, da obstajajo različni stili."
Franci Krevh-ip8-683x1024

Franci Krevh

in glasba za keramična in kamnita glasbila
ad fontes 4d

Mojca Gal

"Mi smo nekonvencionalna skupina, zelo radi na koncertih povezujemo različne stile, največkrat ljudsko glasbo, sodelujemo s sodobnimi skladatelji, prirejamo in sami pišemo skladbe, sodelujemo z igralci, plesalci..."
Žarko in Lucas 2

Lucas Somoza Osterc in Žarko Ignjatović

ter glasba iz cikla Lepa mlinarica Franza Schuberta

Matej Zupan 2.del

"Enkrat bo korone konec in takrat bo štelo samo eno, kaj smo naredili v tem času. To dejstvo je lahko velik motivator vsem nam, da si zadamo cilje."
matej zupan1024x683

Matej Zupan

"V teh letih je bila to moda, skladatelji so začeli uporabljati razne tematike iz arij in celotnih oper in in jih zlagati v zaključeno celoto. Želel sem pokazati že znane fantazije in takšne, ki jih še nismo slišali."
luca_ferrini_photo_darja_stravs_tisu

Luca Ferrini

"Barok in najsodobnejša dela so mi najbolj pri srcu, na to so me osredotočili študij čembala in sodelovanja z drugimi glasbeniki in ansambli, ki so se posvetili izključno sodobni glasbi."
Godalni kvartet Tartini

Godalni kvartet Tartini

"Posegli smo po rokopisih, ki se nahajajo v Antonianski biblioteki v Padovi, konzultirali smo italijanske muzikologe in vsak od nas je z lastnimi izkušnjami izvajalca svoje znanje vključil v to snemanje."
Žarko Živković 1

Žarko Živković

"Že od ranih let sem zelo cenil klasično glasbo. Pogosto sem, tudi v obdobju, ko sem vodil različne jazzovske zasedbe, vadil veliko Bachovih fug, preludijev in tako naprej."