Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zborovski panoptikum

4 epizod

4 epizod


Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna dognanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji … Prvo, tretjo (in peto) soboto v mesecu lahko slišite oddajo iz ljubljanskega studia, drugo iz mariborskega in četrto iz koprskega.


6. 8. 2022

Iz opusa Jakoba Ježa

Delo poslušamo v izvedbi basista Jožeta Stabeja, tenorista Mitja Gregorača ter Zborov in Orkestra RTV Slovenija pod vodstvom Lojzeta Lebiča. Posnetek je nastala leta 1975.


30. 7. 2022

Poletje v znamenju kantat

The Lord is My Light/Gospod je moja luč je naslov desetega izmed enajstih anthemov, uglasbitev psalmskih besedil za anglikansko bogoslužje Georga Friedricha Händla, nastalih za grofa Carnarvonskega, pozneje vojvodo Chandoškega.


23. 7. 2022

Mozartova kantata Davidde penitente

Leta 1785 je dunajsko združenje Tonkünstler, ki je podpiralo vdove in sirote poklicnih glasbenikov, pri Wolfgangu Amadeusu Mozartu naročilo novo zborovsko delo za svoj dobrodelni koncert. Skladatelj je - v časovni stiski ali pa le zato, ker se je ponujala priložnost - segel po svoji nedokončani Maši v c-molu, stavkih Kyrie in Gloria. Podložil je novo besedilo, v italijanščino prepesnjeni Davidov psalm št. 51, Saveria Mattea. Dodal pa je dve novi ariji ter kadenco za dva soprana in tenor v sklepnem, desetem stavku. Nastala je kantata, ki jo danes poznamo večinoma z naslovom Davidde penitente/Spokorjeni David.


16. 7. 2022

Membra Jesu nostri

Cikel, ki je veljal za prvo luteransko kantato, izvajata Ansambel Polyharmonique in zgodovinski orkester {oh!}Orkiestra Historyczna pod vodstvom Martyne Pastuszke. Posnetek je nastal na festivalu stare glasbe v Katovicah leta 2017.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt