Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zborovski panoptikum

4 epizod

4 epizod


Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna dognanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji.


16. 03. 2024

Zborovski panoptikum

Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna spoznanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji.


09. 03. 2024

Vokalna skupina Vihar

Pevci Vokalne skupine Vihar so doma iz Občine Devin-Nabrežina, iz slovenskih vasi na italijanskih tleh, v južnem delu ozkega kraškega obmorskega pasu, ki se vije proti Trstu. Zasedba se je leta 2017 oblikovala pod vodstvom Mirka Ferlana, ki jo vodi še danes. Skupina redno nastopa v deželi Furlaniji-Julijski krajini in po Sloveniji, tako pri večjih zborovskih in vokalno-instrumentalnih dogodkih kot tudi na celovečernih koncertih in diskografskih projektih. Redno nastopa z Dekliškim zborom Igo Gruden Nabrežina, vsako leto na božičnem koncertu v cerkvi svetega Justa v Trstu v okviru Zveze cerkvenih pevskih zborov Trst, poleg tega pa tudi v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici. Nadgrajuje vokalno-tehnične zmožnosti in je programsko usmerjena v spoznavanje umetne slovenske in svetovne zborovske literature. V preteklem letu je na povabilo Kulturnega društva Srečko Kosovel iz Tomaja gostovala v tamkajšnji cerkvi sv. Petra in Pavla ter pripravila celovečerni koncert. Spored je bil razdeljen v tri tematske sklope, prvi je bil sakralni.


02. 03. 2024

Zimzelenje

V četrtek, 28. septembra, se je v Dvorcu Bukovje v Dravogradu odvil tretji koncert Jesenskih serenad Glasbene mladine Ljubljane. Na njem se je s programom Zimzelenje predstavil Ingenium, moški del skupine Ingenium Ensemble, ki ga sestavljajo tenorista Domen Anžlovar in Blaž Strmole, baritonist Matjaž Strmole in basist Ambrož Rener, večer pa je z izbranimi pesmimi povezala recitatorka Tina Uršič.


24. 02. 2024

55. revija Primorska poje

Sinoči se je na Goriškem, natančneje v Vili Vipolže v Goriških brdih, začela 55. revija Primorska poje. Prvi konec tedna bo obiskala še Dom krajanov Negovana Nemca v Biljah in Kulturni dom v Braniku. Revija se bo do svojega sklepnega koncerta v maju na Goriško vrnila še nekajkrat, vmes pa naredila dolgo pot po vsej Primorski, se večkrat ustavila tudi v zamejskem prostoru in obiskala še sosednje države, saj Primorska poje je dolgo tega prestopila državne meje in postala mednarodna pevska manifestacija. Današnjo oddajo bomo namenili predstavitvi letošnje revije. V poslušanje pa bomo ponudili posnetke iz preteklih let.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt