Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zborovski panoptikum

5 epizod

5 epizod


Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna dognanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji … Prvo, tretjo (in peto) soboto v mesecu lahko slišite oddajo iz ljubljanskega studia, drugo iz mariborskega in četrto iz koprskega.


2. 7. 2022

Kantata Soči Hugolina Sattnerja

Solisti: sopranistka Veronika Fink - Menvielle, altistka Dragica Kovačič, tenorist Branko Robinšak in bas-baritonist Marcos Fink. Slovenski komorni zbor in orkester ter Zbor Consortium musicum vodi Mirko Cuderman.


25. 6. 2022

Zborovski panoptikum

Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna dognanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji.


18. 6. 2022

Hči vilinskega kralja, op. 30

Vsebina Gadejevega zelo priljubljenega dela temelji na danski ljudski baladi: že zaročeni Oluf se zaljubi v hčer vilinskega kralja. Na materino začudenje in kljub njenemu svarilu pred pogubo kar sredi noči odjezdi k njej. Zjutraj prijezdi nazaj, a z njim je tudi smrt.


11. 6. 2022

Hilarij Lavrenčič

Tokratni gost oddaje je zborovodja in skladatelj Hilarij Lavrenčič iz Doberdoba, dobitnik letošnje nagrade Pavleta Merkuja, nagrade, ki jo drugo leto za dosežke na zborovskem področju podeljujeta Svet slovenskih organizacij in Zveza cerkvenih pevskih zborov Trst v okviru projekta Cantate. Doberdobski glasbenik je že vrsto let zborovodja Mešanega pevskega zbora Hrast Doberdob, sestava, ki se je uveljavil na pomembnih mednarodnih tekmovanjih, je korepetitor v opernem gledališču Giuseppe Verdi v Trstu in profesor harmonije na Glasbeni matici v Trstu in Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel Gorica. Kot zborovodja je utrl nove poti na področju dojemanja zborovske glasbe in je s svojim delom postal zgled mlajšim glasbenikom in dirigentom.


4. 6. 2022

Po Naši pesmi in zborovodskem tekmovanju v Mariboru

Če niste obiskali tekmovanja Mateja Hubada za slovenske zborovodje - Zvok mojih rok in Naše pesmi v Mariboru, je ta oddaja pravi pristan za vas.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt