Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zborovski koncert

4 epizod

4 epizod


Posnetki odmevnih zborovskih koncertov z domačih in s tujih odrov.


1. 7. 2022

Ob platinastem jubileju angleške kraljice, 1. del

Spremljamo posnetek zbora BBC Singers s skladbami na kraljičino čast. Koncert pod vodstvom Owaina Parka se je zgodil 14. junija v Aldeburghu. Ob 70-letnici vladanja Elizabete Druge je angleški radijski zbor zapel deset skladb, ki so prvič zvenele ob njenem kronanju, v drugem delu koncerta pa so zvenele novitete, nastale za njen letošnji jubilej.


24. 6. 2022

Dvorak in Williams

Vabimo vas k spremljanju koncerta Zbora in Simfoničnega orkestra Srednjenemškega radia pod vodstvom Dennisa Russlla Daviesa. Posnetek je nastal junija lani v Leipzigu, nanj pa sta se ujeli koncertna uvertura Othello, op. 93 Antonina Dvořaka in Serenada glasbi Ralpha Vaughana Williamsa . Obe povezuje skupni imenovalec: Shakespearova dramatika. V Dvořakovem primeru je to očitno, saj jo razkriva naslov, Williamsova Serenada pa je nastala na besedilo iz Shakespearovega Beneškega trgovca.


17. 6. 2022

Nokturni Clauda debussyja

Dobrodošli ob spremljanju Nokturnov Clauda Debussyja s koncerta Nizozemskega komornega zbora in Kraljevega orkestra Concertgebouw pod vodstvom Bernarda Haitinka. Posnetek je nastal leta 2017 v Amsterdamu. Nokturni so eno izmed najbolj izčiščenih Debussyjevih del: zanje je porabil 7 uradnih in vsaj še dvakrat toliko neuradnih let. H komponiranju ga je spodbudila poezija Henrija de Regnerja, njegovi Trije prizori v mraku, okrog leta 1892. Naslov pa si je sposodil pri slikah Jamesa Whistlerja, ki je tedaj živel, delal in razstavljal v Parizu.


10. 6. 2022

Iz opusa Wolfganga Amadeusa Mozarta

Dobrodošli ob spremljanju koncerta Mozartove glasbe v izvedbi Schole cantorum Gedanensis s solisti in Akademije za staro glasbo iz Berlina. Na posnetku iz Gdanska, narejenem avgusta lani, so se ujele Mozartove Lavretanske litanije v D, Köchel 195/186d in Slovesna maša v C, Köchel 337.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt