Oddajo posvečamo lanskemu sklepnemu koncertu Sozvočenj.
Ta je bil v soboto, 10. decembra, v Slovenski filharmoniji na večer pred svetovnim dnem zborovskega petja. Od leta 1990 ga prirejamo vsako drugo nedeljo v decembru. Praznovanju se pridružujejo tudi slovenski pevci in na državni ravni Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki v ta namen že vrsto let bienalno organizira Potujočo muziko ali sklepni koncert Sozvočenj.
Lani je Javni sklad Sozvočenja tako organiziral že desetič zapored. V okviru tega projekta so vsakič najprej regijski tematski koncerti srednješolskih in odraslih pevskih zasedb, potem pa imajo najboljše skupine iz vsake regije svoj program možnost predstaviti tudi na zaključnem koncertu v Ljubljani.
Jeseni se je regijskih koncertov udeležilo kar petindvajset zborov in vokalnih skupin, izmed katerih so jih strokovni spremljevalci na oder Slovenske filharmonije uvrstili pet.
V Zborovskemu panoptikumu lahko slišite prvi del zaključnega koncerta, v katerem sta nastopila Mešani pevski zbor Obala Koper in Vokalna skupina Evridike.

Tisa Mrhar