Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobotni koncert

4 epizod

4 epizod


Komorne mojstrovine in izbor izstopajočih koncertov iz ponudbe Evropske zveze radijskih postaj.


25. 6. 2022

Kvartet Fauré v Tokorozawi

Kvartet Fauré, ki deluje že vse od leta 1995 in ga sestavljajo Erika Geldsetzer – violina, Sascha Frömbling – viola, Konstantin Heidrich – violončelo in Dirk Mommertz – klavir, je 6. decembra lani nastopil v t. i. Šotorski dvorani, oblikovani kot konjska podkev, pri čemer naj bi se arhitekti zgledovali po nekdanjih shakespearjanskih gledališčih v Britaniji. Šotorska dvorana je del Državnega kulturnega centra MUSE v mestu Tokorozawa, ki je v prefekturi Saitama, le nekaj deset kilometrov severozahodno od središča Tokia. Glasbeniki so tam izvedli Klavirski kvartet v a-molu, edino ohranjeno komorno delo Gustava Mahlerja in obsežno suito Slike z razstave Modesta Musorgskega, ki sta jo za zasedbo violine, viole, violončela in klavirja priredila Dirk Mommertz in Grigory Gruzman.


18. 6. 2022

Ansambel trobent, 6. koncert cikla SiBrass 2021

Tokratna oddaja je zadnja v nekoliko obsežnejšem nizu, ki traja že od začetka maja in ga namenjamo koncertom lanske sezone cikla SiBrass. Na zadnjem, 6. koncertu iz cikla je 11. decembra v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji nastopil ansambel trobent. Koncert je bil v celoti namenjen glasbi za trobento oziroma različne zasedbe tega glasbila. V ansamblu so nastopili trobentači Franc Kosem, Jure Gradišnik, Tomaž Gajšt, Jernej Maček, Nejc Zahrastnik in Matej Kravcar. Pri nekaterih točkah sta jih podprla še tolkalka Špela Cvikl in organist Tilen Bajec, umetniško vodstvo koncerta pa je prevzel izvrstni trobentač Nenad Markovič, ki je prav tako igral v ansamblu. Spored je sestavljala glasba Igorja Stravinskega, Luciana Beria, Nine Šenk, Martina Smolke, Johanna Ernsta Altenburga, Heinricha Ignaza Franza Bibra in Terryja Eversona.


11. 6. 2022

Trobilni kvintet Contrast

Trobilni kvintet Contrast, v katerem umetniške moči združujejo trobentača Gregor Turk in Blaž Avbar, hornist Jože Rošer, pozavnist Žan Tkalec in tubist Uroš Vegelj, je 5. decembra v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji nastopil na 5. koncertu omenjenega cikla. Zasedba, ki prav letos zaznamuje 10-letnico delovanja, je tam najprej izvedla Kvintet št. 3 v Des-duru, op. 7 Viktorja Ewalda. Sledil je Prvi trobilni kvintet skladatelja mlajše generacije Tilna Slakana, program pa je zaokrožilo delo Wernerja Pirchnerja z izvirnim angleškim naslovom Do you know emperor Joe?.


4. 6. 2022

Koncert nove generacije

21. novembra lani sta v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmonije na 4. koncertnem dejanju cikla SiBrass – Koncertu nove generacije – nastopila Ansambel pozavn Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in Trobilni kvintet Neobrass. Ansambel pozavn je v prvem delu koncerta izvajal glasbo Sergeja Prokofjeva, Tielmana Susata, Pera-Erika Moreausa in Gordona Jacoba (Oktet za pozavne), Trobilni kvintet Neobrass pa se je predstavil s Fanfarami Toma Varla, Kvintetom Malcolma Arnolda in tremi izbranimi stavki iz Ameriške suite Enriqueja Crespa.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt