Flavtist Martin Belič od leta 2007 živi in ustvarja v Nemčiji. Takrat je namreč postal član znamenitih Münchenskih filharmonikov, kjer danes zaseda mesto namestnika solo flavtista. Kot solist sodeluje tudi z drugimi nemškimi orkestri. Aprila 2022 je nastopil z Orkestrom Slovenske filharmonije, slovenskemu občinstvu pa se je predstavil s Koncertom za flavto in orkester danskega skladatelja Carla Nielsena. Ob tej priložnosti smo umetnika povabili tudi pred radijski mikrofon.

"V otroštvu so mi rekli, ti mali imaš hitre prste, in to je ostalo. Še danes rad igram skladbe temperamentnega značaja in hitrega takta. Sicer pa imam vse rad, vsaka skladba je lahko nov izziv."

Flavtist Martin Belič od leta 2007 živi in ustvarja v Nemčiji. Takrat je postal član znamenitih Münchenskih filharmonikov, kjer danes zaseda mesto namestnika solo flavtista. Kot solist sodeluje tudi z drugimi nemškimi orkestri. Aprila 2022 je nastopil z Orkestrom Slovenske filharmonije, slovenskemu občinstvu pa se je predstavil s Koncertom za flavto in orkester danskega skladatelja Carla Nielsena. Ob tej priložnosti smo umetnika povabili tudi pred radijski mikrofon.

 

 

 

Anamarija Štukelj Cusma