V oddaji gostimo flavtista Mateja Zupana, ki deluje kot solist in komorni glasbenik ter pedagog. Je redni profesor na Akademiji z glasbo Univerze v Ljubljani. Posnel je več samostojnih plošč, na katerih poleg priljubljenega flavtističnega repertoarja posebno pozornost namenja manj poznanim delom za flavto in novim skladbam slovenskih skladateljev. Najnovejšo ploščo je posnel s pianistko Andrejo Kosmač, izšla je letos pri založbi ZKP RTV Slovenija. Na njej umetnika odkrivata operne fantazije, ki so jih skladatelji pisali v 19. stoletju, v času velike priljubljenosti operne glasbe.

"V teh letih je bila to moda, skladatelji so začeli uporabljati razne tematike iz arij in celotnih oper in in jih zlagati v zaključeno celoto. Želel sem pokazati že znane fantazije in takšne, ki jih še nismo slišali."

V oddaji gostimo flavtista Mateja Zupana, ki deluje kot solist in komorni glasbenik ter pedagog. Je redni profesor na Akademiji z glasbo Univerze v Ljubljani. Posnel je več samostojnih plošč, na katerih poleg priljubljenega flavtističnega repertoarja posebno pozornost namenja manj poznanim delom za flavto in novim skladbam slovenskih skladateljev. Najnovejšo ploščo je posnel s pianistko Andrejo Kosmač, izšla je letos pri založbi ZKP RTV Slovenija. Na njej umetnika predstavljata operne fantazije, ki so jih skladatelji pisali v 19. stoletju, v času velike priljubljenosti operne glasbe. Več o tem Matej Zupan pripoveduje v pogovoru z Anamarijo Štukelj Cusma.

Anamarija Štukelj Cusma