V oddaji gostimo pianista Urbana Staniča, ki velja za enega najuspešnejših pianistov mlajše generacije. Prejemnik vrste nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih je pred kratkim magistriral, študij klavirja pa jeseni nadaljuje na Univerzi za glasbo na Dunaju. V sredo, 21.7.2021 ob 21h, se bo s samostojnim recitalom predstavil v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani v okviru cikla Mala terasa sredi Ljubljane. Ob tej priložnosti se je z Urbanom Staničem pogovarjala Anamarija Štukelj Cusma.

"Mislim, da je moje poslanstvo kot pianist izvajati dobro glasbo. Pri nas imamo veliko dobrih skladateljev, ki jim lahko izvajalci pomagamo in njihova dela vključimo v program."

Gostimo pianista Urbana Staniča, ki velja za enega najuspešnejših pianistov mlajše generacije. Prejemnik vrste nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih je pred kratkim magistriral, študij klavirja pa jeseni nadaljuje na Univerzi za glasbo na Dunaju. V sredo, 21.7.2021 ob 21h, se bo s samostojnim recitalom predstavil v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani v okviru cikla Mala terasa sredi Ljubljane. Ob tej priložnosti se je z Urbanom Staničem pogovarjala Anamarija Štukelj Cusma. Vabljeni k poslušanju.

Anamarija Štukelj Cusma