Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Slišati sliko, videti zvok

6 epizod

6 epizod


Tematski cikel oddaj po istoimenski knjigi režiserja in dolgoletnega profesorja na AGRFT Univerze v Ljubljani Aleša Jana, ki ob 90-letnici Radia Slovenija podrobno predstavlja bogato zgodovino radijske igre v Sloveniji.


18. 08. 2018

Radijska igra kot dokument

Vzgib za cikel je istoimenska knjiga režiserja in dolgoletnega profesorja na AGRFT Univerze v Ljubljani Aleša Jana, ki podrobno predstavlja bogato zgodovino radijske igre v Sloveniji. Knjigo je pod uredniškim vodstvom Anje Roškar, v zbirki Dokumenti letošnjega junija izdal Slovenski gledališki inštitut. Režiser Klemen Markovčič je ob 90. obletnici Radia Slovenija idejno in izvedbeno zasnoval šest oddaj, ki v ospredje postavljajo ključne mejnike in fenomene radijskoigrske umetnosti pri nas. Oddajo tvorijo razmisleki Aleša Jana, tematski povzetki iz knjige in izbrane igre kot zvočne povečave posameznih tem ali fenomenov. Sklepna, šesta oddaja Cikla s temo Radijska igra kot dokument v Evropskem letu kulturne dediščine širi pogled iz povečave na radio v širokem kotu. Ta je namreč s svojo vlogo in tehnologijo ustvarjalec in hranitelj ter čuvar slovenske kulturne dediščine ne samo na zvočnem, slušnem področju, temveč tudi eden izmed temeljev ohranjanja nacionalne tradicije in identitete. Kar je za tako majhen narod kakršen so Slovenci neprecenljive vrednosti. Avtor cikla, vodja pogovora in režiser oddaj Klemen Markovčič Tonski mojstri Tonski mojstri Urban Gruden, Nejc Zupančič Glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina Bralec Renato Horvat Produkcija Uredništva za kulturo, julij 2018 Oddaje so nastale ob sodelovanju Slovenskega gledališkega inštituta in 3. programa Radia Slovenija ? ARS.


11. 08. 2018

Radijsko uprizarjanje starih slovenskih besedil

Vzgib za cikel je istoimenska knjiga režiserja in dolgoletnega profesorja na AGRFT Univerze v Ljubljani Aleša Jana, ki podrobno predstavlja bogato zgodovino radijske igre v Sloveniji. Knjigo je pod uredniškim vodstvom Anje Roškar, v zbirki Dokumenti letošnjega junija izdal Slovenski gledališki inštitut. Režiser Klemen Markovčič je ob 90 letnici Radia Slovenija idejno in izvedbeno zasnoval šest oddaj, ki v ospredje postavljajo ključne mejnike in fenomene radijskoigrske umetnosti pri nas. Oddajo tvorijo razmisleki Aleša Jana, tematski povzetki iz knjige in izbrane igre kot zvočne povečave posameznih tem ali fenomenov. Radijsko uprizarjanje starih slovenskih besedil, tema pete oddaje, ponuja pregled novih radiofonskih branj slovenskih prabesedil in izzivov, ki jih prinaša slovenska prabeseda. Avtor cikla, vodja pogovora in režiser oddaj Klemen Markovčič Tonski mojstri Tonski mojstri Urban Gruden, Nejc Zupančič Glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina Bralec Renato Horvat Produkcija Uredništva za kulturo, julij 2018 Oddaje so nastale ob sodelovanju Slovenskega gledališkega inštituta in 3. programa Radia Slovenija ? ARS.


04. 08. 2018

Natečaji

Natečaji za izvirno radijsko igro so postavljeni v osišče četrte oddaje. S to obliko javnega poziva širši zainteresirani javnosti je slovenska radijska igra odprla pot še neuveljavljenim piscem. Hkrati pa razprla pot novim pisavam že uveljavljenih avtorjev. Avtor cikla, vodja pogovora in režiser oddaj Klemen Markovčič Tonska mojstra Urban Gruden, Nejc Zupančič Glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina Bralec Renato Horvat Produkcija Uredništva za kulturo, julij 2018 Oddaje so nastale ob sodelovanju Slovenskega gledališkega inštituta in 3. programa Radia Slovenija ? ARS.


28. 07. 2018

Prix Italia

Tretja oddaja predstavlja svetovni festival Prix Italia, ki bo za Slovence za vedno ohranil prelomni značaj, saj je po odcepitvi od Jugoslavije Slovenijo in njeno RTV hišo prvič konstituiral kot samostojno entiteto torej ločeno od Jugoslovanske radiotelevizije. In to na že na samem začetku viharnih 90-ih let 20. stoletja. Avtor cikla, vodja pogovora in režiser oddaj Klemen Markovčič Tonski mojstri Urban Gruden, Nejc Zupančič in Vojko Kokot Glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina Bralec Renato Horvat Produkcija Uredništva za kulturo, julij 2018 Oddaje so nastale ob sodelovanju Slovenskega gledališkega inštituta in 3. programa Radia Slovenija ? ARS.


21. 07. 2018

Jugoslovanski festival radijske igre

Vzgib za cikel je istoimenska knjiga režiserja in dolgoletnega profesorja na AGRFT Univerze v Ljubljani Aleša Jana, ki podrobno predstavlja bogato zgodovino radijske igre v Sloveniji. Knjigo je pod uredniškim vodstvom Anje Roškar, v zbirki Dokumenti letošnjega junija izdal Slovenski gledališki inštitut. Režiser Klemen Markovčič je ob 90. obletnici Radia Slovenija idejno in izvedbeno zasnoval šest oddaj, ki v ospredje postavljajo ključne mejnike in fenomene radijskoigrske umetnosti pri nas. Oddajo tvorijo razmisleki Aleša Jana, tematski povzetki iz knjige in izbrane igre kot zvočne povečave posameznih tem ali fenomenov. V drugi oddaji je razkrit pogled na Jugoslovanski festival radijske igre s pomenom in izjemnimi uspehi slovenske radijske igre v širšem prostoru nekdanje skupne države. Avtor cikla, vodja pogovora in režiser oddaj Klemen Markovčič Tonski mojstri Urban Gruden, Nejc Zupančič Glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina Bralec Renato Horvat Produkcija Uredništva za kulturo, julij 2018 Oddaje so nastale ob sodelovanju Slovenskega gledališkega inštituta in 3. programa Radia Slovenija ? ARS.


14. 07. 2018

Slišati sliko, videti zvok

Tematski cikel oddaj po istoimenski knjigi režiserja in dolgoletnega profesorja na AGRFT Univerze v Ljubljani Aleša Jana, ki ob 90-letnici Radia Slovenija podrobno predstavlja bogato zgodovino radijske igre v Sloveniji.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt