Gašper Tič se bo v novi epizodi nanizanke Mateje Perpar preoblekel v mesarja Jonasa, ki se obrne po nasvet k radijskemu psihiatru Dünkelkopfu: njegov mlajši brat Ferdinand (odigral ga bo Primož Pirnat) je obseden z iskanjem primerne ženske na spletu. Jonas, ki ima urejeno zakonsko življenje, ga skuša razumeti, vendar ga vseeno skrbi zanj, saj Ferdinand cele dneve ostaja doma in postaja čudaški. Meni, da bi si moral brat poiskati žensko na kakšni vaški veselici. Pa je to res edini način? Kakšna je dejanska vloga spletnih oglasov in družbenih omrežij pri iskanju partnerjev? To bo izhodišče nove razprave s poslušalci Pri psihiatru - v sredo po 21. uri na Prvem!

12. epizoda kontaktne nadaljevanke, v kateri imajo glavno besedo poslušalci

Gašper Tič se je v novi epizodi nanizanke Mateje Perpar “preoblekel” v mesarja Jonasa, ki se obrne po nasvet k radijskemu psihiatru Dünkelkopfu: njegov mlajši brat Ferdinand (odigral ga je Primož Pirnat) je obseden z iskanjem primerne ženske na spletu. Jonas, ki ima urejeno zakonsko življenje, ga skuša razumeti, vendar ga vseeno skrbi zanj, saj Ferdinand cele dneve ostaja doma in postaja čudaški. Meni, da bi si moral brat poiskati žensko na kakšni vaški veselici. Pa je to res edini način? Kakšna je dejanska vloga spletnih oglasov in družbenih omrežij pri iskanju partnerjev?

Različna mnenja

Prvi je v oddajo poklical Luka in razmišljal, da brata gledata na dame kot na meso, kar je pravzaprav hinavsko. Tak šovinističen način dojemanja žensk se mu zdi nesprejemljiv.

Po prvem razpletu je poklicala Martina in menila, da imamo ljudje preveč zadržkov v zvezi z zmenki na spletu, saj sodanes nekaj običajnega. V oglasih se ne splača lagati, saj resnica hitro pride na dan. Bistveno je, kakšno sliko objavimo in kaj napišemo zraven. Vulgarnosti se je težko izogniti. Z veselicami nima izkušenj, sama je spoznala fanta preko interneta in ima dobre izkušnje.

Tretja je poklicala Vesna. Tudi sama je spoznala fanta preko interneta, vendar je bila njena izkušnja neprijetna. Poskusila je samo enkrat in hitro spoznala, da to ni pravi način zanjo, saj je treba človeka spoznati v živo in ga začutiti. Mesar Ferdinand se ji zdi na stopnji zrelosti srednješolca. Zadnji se je oglasil Gustl in dejal, da je treba ljudi začutiti, druge možnosti ni, zato zmenki prek spleta niso uspešni. Na internetu je preveč pretvarjanja. Tisti, ki dajejo oglase na splet, se mu zdijo revčki. Ženske zelo hitro vedo, kakšni so moški v resnici. Med človekoma mora zrasti zaupanje. Tudi spoznavanje na veselicah se mu zdi trapasto, saj se tam preveč pije.

Prisluhnite gornjemu posnetku!

Prvi