Marjana Brecelj bo tokrat odigrala starejšo vitalno žensko, iz katere frizerka (igra jo Zvezdana Mlakar) vedno izvleče preveč. Saj s klepetom ni nič narobe, toda frizerka pač ne bi bila prava frizerka, če ne bi širila vesti med širše občestvo. Seveda pa vsak posredovalec novico nekoliko napihne, dokler ? Ampak - ali ni frizerka v nekem smislu tudi terapevtka? Kje so meje zaupljivosti in do kam lahko klepetamo o tretjih osebah, ne da bi že obrekovali? Vprašanja za nedvomno živahno razpravo z vami.

Marjana Brecelj je tokrat odigrala starejšo vitalno žensko, iz katere frizerka (igra jo Zvezdana Mlakar) vedno izvleče preveč. Saj s klepetom ni nič narobe, toda frizerka pač ne bi bila prava frizerka, če ne bi širila vesti med širše občestvo. Seveda pa vsak posredovalec novico nekoliko napihne, dokler …

Ampak – ali ni frizerka v nekem smislu tudi terapevtka? Kje so meje zaupljivosti in do kam lahko klepetamo o tretjih osebah, ne da bi že obrekovali? Vprašanja so sprožila živahno razpravo z vami.

Kaj so povedali poslušalci?

Prva je poklicala Mateja in dejala, da ljudje zelo radi govorimo o sebi, včasih najbolj tistim, za katere mislimo, da jih ne bomo nikoli več srečali. Majda je polna čustev, ki jih ne zna drugače izraziti in pridejo na dan pri frizerki. Včasih tudi ne znamo iskreno povedati, kaj nas teži. Nato se je oglasil Anton. Menil je, da vsaki novici vsak človek kaj doda, in opozoril, da je treba bistvene reči vedno zadržati zase.

Po prvem razpletu je poklicala Fani. Rekla je, da so frizerke zelo radovedne in zelo zvite. V prijaznem ozračju salona človek vse izklepeta. Sama je zamenjala frizerko, vendar se ni kaj veliko spremenilo. Malo sprašujejo iz prijaznosti, malo pa iz radovednosti. Poklicala je tudi Jelka, ki se ji je zdelo, da so pravzaprav stranke bolj klepetave od frizerk. Utrujene ženske uživajo v prijetnih občutkih med urejanjem pričeske, ko zavore popustijo. Mogoče stranke nimajo sogovornikov in se zato izpovedujejo frizerkam. Oglasila se je še Irena in povedala, da ima zelo dobro prijateljico frizerko in nikoli ni imela občutka, da bi ji povedala preveč. Zadnji je poklical Jože, ki dela kot terapevt. Poklicna etika mu prepoveduje, da bi vrtal v ljudi, tudi če mu zaupajo kaj intimnega. Vse mora ostati med terapevtom in stranko. Če se terapevtu smer pogovora ne zdi primerna, lahko spelje pogovor v drugo smer ali se temi izogne. Zaključil je, da si mora človek sam postaviti merila in omejitve.

Celotna oddaja na gornji povezavi!

 

Prvi