Doroteo Senica je zvok prečne flavte navdušil že pri šestih letih in ko je dve leti pozneje začela igrati nanjo, se ji je uresničila želja. Že takrat se je odločila, da bo svoje življenje posvetila temu instrumentu, in tako je tudi hitro napredovala. Njena prva profesorica je bila Valerija Kamplet, ki je bila njena mentorica tudi na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Tja se je vpisala že pri trinajstih, dve leti pozneje je opravila sprejemni izpit na univerzi Mozarteum v Salzburgu, kjer je študirala pod vodstvom Michaela Martina Koflerja in pod njegovim mentorstvom tudi končala študij, vmes pa je en semester študirala še na Pariškem konservatoriju v razredu Philippa Bernolda.
Poslušali bomo koncert na katerem je decembra leta 2019 izvedla dela: Dutilleuxa, Iberta in Dohnanyija in koncert na katerem je oktobra 2018 izvedla Mozartov Koncert za flavto.

Erno von Dohnányi: Passacaglia za flavto solo, op. 48
Jacques Ibert: Piece za flavto solo
Henri Dutilleux: Sonatino za flavto in klavir (klavir Andreja Kosmač)
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za flavto in orkester št. 2 v D-duru, K 314 (Simfonični orkester SNG Maribor, dirigentka Živa Ploj Peršuh)

Radio Slovenija - 3. program