Na 35. koncertu v Komornem studiu je nastopil Godalni sekstet Ars, v katerem igrajo izvrstni slovenski glasbeni umetniki, ki so na državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih prejeli vrsto nagrad in priznanj, hkrati so zelo dejavni v mednarodnih orkestrskih in komornih zasedbah.

Ob 60-letnici Programa Ars bomo izvedli komorni koncert v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. Nastopil bo Godalni sekstet Ars, v katerem igrajo izvrstni slovenski glasbeni umetniki, ki so na državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih prejeli vrsto nagrad in priznanj, hkrati so zelo dejavni v mednarodnih orkestrskih in komornih zasedbah. Igrali bodo: violinistka Tanja Sonc, članica komornega orkestra iz Züricha, violinist Matjaž Bogataj, član simfoničnega orkestra Bavarske državne opere v Münchnu, violistka Gea Pantner Volfand, redna članica in solistka Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, violist Nejc Mikolič, redni član ansambla Minui iz Celovca in Slovenskega godalnega seksteta, violončelistka Maruša Turjak Bogataj, solo violončelistka Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in violončelist Primož Zalaznik redni član orkestra Dunajskih simfonikov.

Po uvodni kratki sodobni skladbi Scratch / Škrip za godalni kvartet iz leta 2012 uveljavljenega slovenskega skladatelja Vita Žuraja bodo pri nas prvič izvedli Godalni sekstet Erwina Schulhoffa, češkega skladatelja in pianista iz judovske družine v Pragi, ki je leta 1924 ustvaril globoko občuteno delo v štirih stavkih. V drugem delu koncerta bodo izvedli priljubljeni godalni sekstet Verklärte Nacht / Ozarjena noč, op. 4, avstrijskega skladatelja in teoretika Arnolda Schönberga, ki ga napisal leta 1899 po pesnitvi Richarda Dehmla. Gre za eno najizraznejših del v poznoromantični glasbeni govorici.

Tjaša Krajnc