Zarja Javh Dobernik je svojo glasbeno pot začela pri šestih letih z učenjem harfe pod vodstvom Anje Gaberc, na Glasbeni šoli Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Po osmih letih nižje, se je vpisala še na srednjo stopnjo študija, konservatorij pa obiskuje poleg Gimnazije Bežigrad.
Tekmovanj iz harfe se je pričela udeleževati že v tretjem razredu glasbene šole. Na mednarodnem tekmovanju Svirel je osvojila več srebrnih in zlatih priznanj, med drugim je leta 2017 zasedla prvo mesto v svoji kategoriji. Udeležila se je tudi državnih tekmovanj Temsig, na katerem je leta 2015 dobila srebrno plaketo, leta 2018 in 21 pa zlato. Poleg tega se je leta 2020 uvrstila v ožji izbor finalistov na tekmovanju Evrovizijski mladi glasbeniki, zadnji dve leti pa se je posvetila udeležbi na mednarodnem tekmovanju v Izraelu, ki je potekalo leta 2021 - uvrstila se je med 50 finalistov.

Poslušamo koncert na katerem je nastopila sredi novembra 2021 kot del cikla Mladi mladim Glasbene mladine ljubljanske v Klubu Cankarjevega doma. Na njem je izvedla Moderato, molto agitato iz cikla Petih preludijev Alojza Srebotnjaka, Fantazijo na temo iz opere Jevgenij Onjegin Petra lljiča Čajkovskega Ekaterine Walter-Kühne, skladbo Škrjanček Mihaila Glinke (prir. Milij Balakirev) in Izvir Alphonsa Hasselmansa.

Vesna Volk