Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Medenina in patina

4 epizod

4 epizod


Spoznavamo zgodovino našega godbeniškega izročila.


27. 6. 2022

Svetovni unikati/četrtič

Za 4. oddajo sklopa Svetovni unikati smo obljubili še bolj nenavadno kombinacijo altovske in kontrabasovske flavte in glasbo Johanna Sebastiana Bacha. Tako predstavljamo dva stavka – Rondeau in Bourée iz Bachove Suite v h-molu v izvedbi Dua Contra P ter skladbo Sonata za mladost Tomaža Habeta, ki sta jo pred nekaj leti na koncertu v sklopu Operacije helikon v dvorani Kina Šiška krstno izvedla Stéphane Rudaz na sopranskem helikonu in Policijski orkester pod vodstvom Nejca Bečana.


20. 6. 2022

Svetovni unikati/tretjič

Na sporedu je še tretja oddaja sklopa iz niza MEDENINA IN PATINA z naslovom Svetovni unikati. Zadnjič, ko smo predstavljali enkratni projekt madžarskega »Mozarta« na tubi Rolanda Szentpálija in jazz fusion tehnodua Loop Doctors iz Budimpešte, smo sicer napovedali konec niza, a smo vmes prejeli še dodatno gradivo unikatnih posnetkov glasbe na zares unikatnih glasbilih. Spoznali bomo Duo Contra P, izvrstna flavtista Ulrich Roloff in Hiko Iizuka bosta pokazala, kakšno neverjetno poustvarjalno področje se odpira s prihodom novih flavt. Zazvenel bo obsežni cikel petindvajsetih variacij francoskega baročnega skladatelja Marina Maraisa – Španske folije v zasedbi koncertne in basovske flavte.


13. 6. 2022

Kanadski trobilni kvintet in Angleška renesančna glasba

Slovita zasedba Canadian Brass oziroma Kanadski trobilni kvintet neprekinjeno poustvarja že vse od daljnega leta 1970, ko ga je v Torontu ustanovilo pet izjemnih trobilcev iz Kanade in Združenih držav Amerike. V petih desetletjih poustvarjanja in ustvarjanja je zasedba izdala več kot 130 nosilcev zvoka ali slike, njena zasebna knjižnica pa šteje okoli 600 izvirnih del in aranžmajev, zloženih posebej za Canadian Brass. Za predvajanje smo tokrat pripravili izbor posnetkov z zgoščenke Angleška renesančna glasba, ki jo je leta 1990 izdala založba CBS Records International. Kvintet Canadian Brass so tedaj sestavljali trobentača Ronald Romm in Frederic Mills, hornist David Ohanian, pozavnist Eugene Watts in tubist Charles Daellenbach.


6. 6. 2022

Kanadski trobilni kvintet izvaja Vivaldijeve Štiri letne čase

Kanadski trobilni kvintet je sredi osemdesetih let posnel Vivaldijev sloviti cikel violinskih koncertov Štirje letni časi, ki ga je v preobleko za trobilni kvintet odel Arthur Frackenpohl. Ploščo je leta 1986 izdala založba CBS Masterworks, z nje pa tokrat - času primerno - predstavljamo Pomlad in Poletje. Zasedbo sestavljajo trobentarja Frederic Mills in Ronald Romm, hornist Martin Hackleman, pozavnist Eugene Watts in tubist Charles Daellenbach.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt