Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Koncertni dogodki na tujem

4 epizod

4 epizod


»S tujih koncertnih prizorišč ponujamo najnovejše posnetke najboljših orkestrov, solistov in dirigentov današnjega časa.«


28. 6. 2022

Pianist Federico Colli

Italijanski pianist Federico Colli je pred desetimi leti pri komaj triindvajsetih letih zmagal na mednarodnem klavirskem tekmovanju v Leedsu. Revija International Piano ga je uvrstila med trideset najobetavnejših pianistov, mlajših od trideset let na svetu, njegove posnetke pa sta nagradila britanska časopisa "Sunday Times" in "Independent". Colli, rojen leta 1988, je debitiral z Nacionalnim simfoničnim orkestrom RAI leta 2015, ko je bil star sedemindvajset let, danes pa bo z njim izvedel enega velikih koncertov klavirskega repertoarja: Koncert za klavir in orkester št. 4 v G-duru, op. 58 Ludwiga van Beethovna. Dirigiral bo zaslužni dirigent orkestra Fabio Luisi, ki zaseda prestižne položaje pri orkestru danskega radia, simfoničnem orkestru Dallas, od septembra 2022 naprej pa bo tudi glavni dirigent simfoničnega orkestra NHK v Tokiu. Luisi bo koncert končal z enim najbolj znanih del celotnega simfoničnega repertoarja: Simfonijo št. 9 v e-molu, op. 95 Antonína Dvořáka.


21. 6. 2022

Veronika Eberle in Nacionalni simfonični orkester RAI

"Njena introvertirana intenzivnost in interpretativna drznost sta takoj naredili vtis." Tako piše New York Times o priznani nemški violinistki Veroniki Eberle, ki je v četrtek, 31. marca 2022, na koncertu v Avditoriju Artura Toscaninija v Torinu debitirala z Nacionalnim simfoničnim orkestrom RAI. Violinistka, rojena leta 1988, je pri rosnih šestnajstih izvedla Beethovnov Violinski koncert z Berlinskimi filharmoniki pod vodstvom sira Simona Rattla. Od takrat sodeluje z velikimi mednarodnimi orkestri, kot so Londonski simfonični orkester, Newyorška filharmonija, Orkester Gewandhaus, Bamberški simfoniki in drugi. V Torinu je izvedla Koncert za violino in orkester Albana Berga z naslovom Angelu v spomin. Kot dirigent je nastopil Alpesh Chauhan, ki je glasbeni večer dopolnil še z dvema mojstrovinama dvajsetega stoletja: Passacaglio op. 1 Antona Weberna in Simfonijo št. 5 v B-duru, op. 100 Sergeja Prokofjeva.


14. 6. 2022

Leonidas Kavakos, Daniel Harding in Nacionalni simfonični orkester RAI

Britanski dirigent Daniel Harding, rojen leta 1975 v Oxfordu, je svojo dirigentsko kariero začel že zelo mlad, pri osemnajstih letih, najprej kot asistent sira Simona Rattla pri Simfoničnem orkestru mesta Birmingham in nato Claudia Abbada pri Berlinskih filharmonikih, danes pa dirigira vsem priznanim mednarodnim orkestrom. Ob vrnitvi k Nacionalnemu simfoničnemu orkestru RAI je 7. aprila v avditoriju Artura Toscaninija v Torinu nastopil z grškim violinistom Leonídasom Kavákosom in z njim izvedel Koncert za violino in orkester št. 2 Bele Bartoka, v drugi povici večera pa SImfonijo št. 1 v c-molu Johannesa Brahmsa.


7. 6. 2022

Romantika v izgnanstvu: Korngold in Langgaard

Šef dirigent Sakari Oramo bo Simfoničnemu orkestru BBC dirigiral pozabljeno prvo simfonijo, polno strasti, z naslovom "Gorske pastorale" danskega skladatelja Rueda Langgaarda. Violinistka Nicola Benedetti pa bo zaigrala Violinski koncert v D-duru, op. 35, ki zajema najboljše melodije filmov izpod peresa Ericha Korngolda. Posnetek je nastal 31. marca na koncertu v dvorani Barbican v Londonu.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt