Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Koncert evroradia

5 epizod

5 epizod


»Iz ponudbe evropske zveze radijskih postaj izbrani najaktualnejši posnetki simfoničnih koncertov najimenitnejših orkestrov, solistov in dirigentov s prizorišč po celem svetu.«


27. 6. 2022

Stvarjenje

Tokrat potujemo v koncertno dvorano Barbican v London, kjer sta Londonski simfonični orkester in zbor 3. marca, na natanko 40. obletnico odprtja znamenitega kulturnega središča Barbican center, izvedla oratorij Stvarjenje za soliste, zbor in orkester Josepha Haydna. Izvajalci: sopranistka Lucy Crowe, tenorist Andrew Staples, baritonist Roderick Williams, Londonski simfonični orkester in zbor, dirigent Harry Christophers.


20. 6. 2022

Eugen d'Albert, Arturs Maskats in Richard Strauss

Litovski nacionalni simfonični orkester pod vodstvom maestra Modestasa Pitrenasa bo predstavil pester simfonični glasbeni program. Leta 2019 je latvijski skladatelj Arturs Maskats po naročilu Bostonskega simfoničnega orkestra in simfoničnega orkestra Gewandhaus iz Leipziga napisal lirično partituro Moja reka teče k tebi, ki jo je navdihnila poezija Emily Dickinson. Današnji program obsega še simfonično pesnitev Junakovo življenje, op. 40 Richarda Straussa, katere glavna ideja je zmaga idealizma nad nepomembno kritiko. Občinstvu se bo predstavil tudi violončelist Justus Grimm, profesor na konservatoriju v Antwerpnu, ki bo izvedel Koncert za violončelo in orkester pianista in skladatelja Eugena d’Aalberta.


13. 6. 2022

Umetnost razpoloženja, mir in širina

Leopold Hager, rojen v Salzburgu leta 1935, je s Simfoničnim orkestrom Bavarskega radia v preteklosti posnel številne posnetke, 1. aprila pa je z njim v Filharmoniji Isar v Münchnu izvedel program, ki kaže različne plati »romantike«. Osrednje delo je bila Sedma simfonija Antona Brucknerja, ki je s svojim mamljivim bogastvom melodij, lepoto zvoka in reminiscencami na Wagnerja že sodobnike vzbujala v viharjih navdušenja. Mlada gruzijska pianistka Hatja Buniatišvili, ki že dolgo slovi kot briljantna klavirska levinja, pa je debitirala s Simfoničnim orkestrom Bavarskega radia in zaigrala morda najbolj priljubljen klavirski koncert vseh časov, drugi v c-molu Sergeja Rahmaninova. Nič čudnega, da skladatelju s tem delom ni le uspelo premagati hude duševne krize, temveč mu je omogočil tudi mednarodni preboj.


6. 6. 2022

Pianist Bruce Liu in Orkester Philharmonia

Kanadski pianist Bruce Liu, zmagovalec lanskega mednarodnega klavirskega tekmovanja Frédérica Chopina, se je 10. marca pridružil Orkestru Philharmonia na večeru mojstrovin Petra Iljiča Čajkovskega v Kraljevi festivalni dvorani v Londonu. Na programu so bili skladateljevi simfonična pesnitev Francesco da Rimini, Koncert za klavir in orkester št. 2 v G-duru in Simfonija št. 6 v h-molu, »Patetična«.


25. 9. 2021

Zadnji 3 km cestne dirke kolesark za SP v Leuvnu

»Iz ponudbe evropske zveze radijskih postaj izbrani najaktualnejši posnetki simfoničnih koncertov najimenitnejših orkestrov, solistov in dirigentov s prizorišč po celem svetu.«


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt