Igor Krivokapič (1965) je slovenski skladatelj, tubist, pedagog in glasbeni urednik. Čeprav je večino življenja posvetil glasbi, mu je bila književnost od nekdaj blizu. Svoje monumentalno pisateljsko delo, trilogijo romanov A B C, katere prvi del bo kmalu izšel pri založbi Sanje, je takole predstavil:
"Ko sem končeval A, mi je v glavi odzvanjalo, da je ostalo še ogromno tega, kar je treba napisati, zato sem iz začetne simfonije v besedah A prišel do odločitve, da bom tej dodal še B, ki je že v sami zasnovi drugačen in sem ga označil kot trdo pripovedništvo, ter na koncu še C, ki pa bo napisan kot roman. B je tudi že dokončan in založba Sanje ga prav tako namerava izdati v knjigi. V naslednjih (upam) dveh letih pa nameravam dokončati celotno obsežno trilogijo, ki bo po načrtu vsebovala vsaj tri tisoč strani in bo zajela zares širok oris sveta in nas v njem, v katerem smo kot mladi še s srčnim zanimanjem in užitkom čitali distopična znanstvenofantastična dela, zdaj pa z grozo spoznavamo, kako zgodbe iz teh knjig večinoma postajajo vsakdan."
V spremni besedi k romanu Nada Vodušek zapiše, da "lahko roman beremo tudi kot hvalnico mladosti, kot pričevanje o odraščanju, hvalnico vsem izkustvom, lepim in krutim, ki zaznamujejo in oblikujejo mladega človeka. Ta hvalnica seveda še zdaleč ni sentimentalna, pričevanje o neki ali nekih mladostih je trezno in stvarno, pogosto jedko in cinično, a vendar prežeto z neizmerno ljubeznijo in razumevanjem." Igor Krivokapič k temu dodaja, da si je s trilogijo zadal ubesediti tudi nesluteno spremembo sveta, ki jo doživlja v zadnjih štirih desetletjih svojega veka, V času, pravi, "ko nam je uspelo zrušiti utečeni red, a na ruševinah starega ne zgraditi ničesar novega, le odpreti Pandorino skrinjico". Izbrali smo del poglavja z naslovom Affettuoso, v katerem spremljamo priprave na poroko Silva in Maje, prijatelja osrednjega lika Izidorja.

Interpret Blaž Šef,
režiserka Saška Rakef,
glasbena opremljevalka Darja Hlavka Godina,
mojstra zvoka Urban Gruden in Matjaž Miklič,
urednik oddaje Matej Juh.
Produkcija 2024.

Radio Slovenija - 3. program