Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasni novi svet

4 epizod

4 epizod


V "Glasnem novem svetu" sledimo obrobnim potem sodobne kompozicije in glasbenemu ter zvočnemu eksperimentu. Odpiramo se svobodnim improvizacijam, sodobnemu jazzu, iščemo glasne zvoke in pa najtišje šume, ki glasno kričijo po naši brezpogojni pozornosti. Oddaja se predvaja na 3. programu Radia Slovenija, programu Ars


29. 6. 2022

Temna zrcala

Poslušamo novo izdajo Sombres Miroirs Bruna Duplanta in del plošče kvarteta Baldrian, ki svojo prefinjeno improvizacijo z glasbili in elektroniko predstavlja v konceptualistični šali kot odkritje novih del skladateljice Friede Bertelsohn Martholdy.


22. 6. 2022

Svet v svetu kitare

Predstavljamo izbor nove kitarske glasbe dveh glasbenikov, ki svoje glasbilo razgrinjata tudi v elektroakustične plasti - novo ploščo Julie Reidy z naslovom World in World in album The Prospect Giuseppeja Ielasija.


15. 6. 2022

Samo Šalamon interpretira Erica Dolphyja

Prisluhnili smo pogovoru in dvojni plošči, projektu kitarista Sama Šalamona, ki se je pred dvema letoma lotil študija kompozicij edinstvenega jazzovskega glasbenika in skladatelja, pihalca Erica Dolphyja.


8. 6. 2022

Impro prostori, ki resonirajo

Vabimo k poslušanju izbora improvizirane glasbe, dveh novejših plošč - ene zadnjih izdaj tolkalca Zlatka Kaučiča v triu s pianistom Agustijem Fernándezom in pihalcem Martinom Küchnom ter prvenca zasedbe, ki jo sestavljajo pianistka Lisa Ullén, basistka Elsa Bergman in bobnarka Anna Lund.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt