23. septembra 1952 se je rodil ameriški trobentač Rolf Thorstein Smedvig, ustanovitelj trobilnega kvinteta Empire Brass, ki je slovel po izjemnem tonu in natančni intonaciji.
JOSEPH HAYDN: KONCERT V ES-DURU
\t1. ALLEGRO
\t2. ANDANTE CANTABILE
\t3. FINALE: ALLEGRO
ŠKOTSKI KOMORNI ORKESTER, trobenta: ROLF SMEDVIG, dirigent: JAHJA LING

Argentinska pianistka Íngrid Fliter danes slavi 49 let. Klavir se je učila pri Elizabeth Westerkamp, prvi recital je izvedla pri 11-ih letih, debi v Teatru Colón pa je imela pri 16-ih. Zmagala je na več tekmovanjih, leta 2000 je prejela srebrno medaljo na XIV. mednarodnem Chopinovem klavirskem tekmovanju v Varšavi.
FRÉDÉRIC CHOPIN: POLONEZA ŠT. 5 V FIS-MOLU, OP. 44
Klavir: INGRID FLITER

Sovjetski in armenski skladatelj in pianist Aleksander Arutiunian se je rodil 23. septembra leta 1920 v Erevanu v Armeniji in študiral najprej na Erevanskem državnem konservatoriju, nato pa še v Moskvi pri Genrihu Litinskem. Po diplomi se je vrnil v Erevan, da bi poučeval na tamkajšnjem konservatoriju, bil pa je tudi umetniški vodja Armenske državne filharmonije.
ALEKSANDER ARUTIUNIAN: KONCERT ZA POZAVNO IN ORKESTER
\t1. ADAGIO MAESTOSO E ANDANTE SOSTENUTO
\t2. ALLEGRETTO
\t3. ALLEGRO
BERLINSKI FILHARMONIKI, pozavna: BRANIMIR SLOKAR, dirigent: LIOR SHAMBADAL

Robert Helps se je rodil na današnji dan leta 1928, bil pa je pianist in skladatelj. Študiral je na univerzah Columbia in Berkeley, kompozicjio pri Rogerju Sessionsu, ki je močno vplival nanj, poleg tega pa se je navduševal tudi nad deli Frédérica Chopina in deloval kot profesor.
ROBERT HELPS: HOMMAGE A FAURÉ
Klavir: ALAN FEINBERG

Angleški skladatelj sir Malcolm Henry Arnold je umrl na današnji dan leta 2006. Ustvaril je pisan opus del za različne sestave. Njegov slog je tonalen, odlikujejo pa ga živahni ritmi, briljantna orkestracija in neposredne melodije.
SIR MALCOLM HENRY ARNOLD: TROBILNI KVINTET, OP. 73
\t1. ALLEGRO VIVACE
\t2. CHACONNE: ANDANTE CON MOTO
\t3. CON BRIO
NEOBRASS KVINTET: Trobenta: JERNEJ MAČEK in KRISTJAN ZUPAN, rog: MARKO ARH, pozavna: ŽAN KOPŠE, tuba: UROŠ MENEGATTI

Vesna Volk