Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasba našega časa

3 epizod

3 epizod


Vpogled v glasbeno sodobnost, novi posnetki, predstavitve zasedb, poglobljeni tematski pregledi in portreti tujih in domačih skladateljev, klasikov sodobne glasbe in najmlajših ustvarjalcev.


28. 6. 2022

Godalni kvarteti Alvina Singletona

Alvin Singleton je kot ljubiteljski kontrabasist večino svojega opusa posvetil godalom. Plošča štirih godalnih kvartetov je presek njegovega vseživljenjskega ustvarjanja za zasedbo, skozi katero je najbolje razkazal prvine svoje nepredvidljive in kontrastne pisave. V oddaji poslušamo tri skladbe s plošče, ki je maja izšla pri založbi New world, za izvedbe pa je poskrbel izvrsten kvartet Momenta.


14. 6. 2022

Uvodna izdaja Rostrum+

Poslušamo prvo izdajo Rostrum+. Gre za ploščo, založeno s strani Mednarodnega odbora za glasbo, na kateri so se znašli posnetki treh skladb zmagovalcev skladateljske tribune Rostrum (2015, 2016, 2017) v kategoriji do trideset let v izvedbi švedskega ansambla Neo. Matej Bonin: Shimmer Sebastian Hilli: Butterfly curve Maria Korvits: Through


14. 12. 2021

Žurajeva i-Formacija in Alkimist

Vito Žuraj se je v mednarodnem prostoru uveljavil predvsem kot skladatelj glasbe za velik orkester. Tri njegova dela iz zadnjih petih let (i-Formacija, 2016; Alavo, 2017; Alkimist, 2018) so pred dobrim mesecem dni izšla na potretni zgoščenki, ki jo je izdala ena najpomembnejših založb sodobne glasbe Neos. V tokratni Glasbi našega časa bomo prisluhnili i-Formaciji ter Alkimistu.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt