Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasba, gledališče…

4 epizod

4 epizod


Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije


28. 6. 2022

Glasba, gledališče … in ves ta jazz

Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije.


21. 6. 2022

glasbeni film Dežela La la

Tudi v tokratni oddaji se bomo sprehodili po Deželi La La. Glasbeni film, ki ga je režiral Damien Chazelle, glasbo zanj pa je spisal Justin Hurwitz, je nastal leta 2016 in še v istem hipu segel po zvezdah. Zvezdi filma sta zaljubljenca in pa mesto, Ryan Gosling, Emma Stone in mesto sanj.


14. 6. 2022

glasbeni film Dežela La la

V tokratni in prihodnji oddaji se bomo sprehodili po Dežela La la ali v izvirniku La La Land. Gre za sodobni glasbeni film, ki ga je Hollywood izstrelil med zvezde leta 2016. Film je režiral Damien Chazelle, v njem pa nastopajo Ryan Gosling, Emma Stone in mesto sanj Los Angeles. Glasbo je spisal Justin Hurwitz. Kot so zapisali kritiki gre za brezsramno romantičen poklon klasičnim muzikalom, ki po platnu trosi živobarvno energijo in sanjavi optimizem. Z nemajhno drznostjo išče svoj prostor nekje v kontinuumu med filmoma Pojmo v dežju in Vsi pravijo ljubim te. Dežela La La vsebuje emocije in estetiko starih muzikalov. Film prežemajo trenutki realizma prežeti s čarobnostjo in trenutki čarovnije obarvani z realnim. In takšna je tudi glasba. Navdih zanjo so bile melodije zlate dobe muzikalov v sodobni preobleki.


7. 6. 2022

muzikal Kako brez posebnega napora uspeti v službi (2)

Muzikal Kako brez posebnega napora uspeti v službi (danes bomo spoznali njegovo 2. dejanje) je satira korporativne Amerike — ambicioznih, v sivino odetih kimavcev, ki hodijo drug po drugem, da bi na karierni lestvi stopili za letvico više, in pretirano urejenih tajnic, ki so odločene, da bodo osvojile kakšnega tajkuna. Zgodba se vrti okoli mladega Fincha, ki dela kot pomivalec oken in med delom prebira knjigo Kako brez posebnega napora uspeti v službi. In kdo bi si mislil, Finch s potuhnjenostjo, pretkanostjo, očarljivostjo in veliko sreče spleza po karierni lestvici do višin, ki jih ni dosegel niti takrat, ko je še pomival okna.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt