Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Evroradijski koncert

187 epizod

187 epizod


V oddaji Evroradijski koncert predvajamo posnetke koncertov s svetovnih odrov v izvedbah izvrstnih solistov in orkestrov.


17. 03. 2024

Harfist Xavier de Maistre, Simfonični orkester Berlinskega Radia in dirigent Matthias Pintcher

Berlinska filharmonija je 25. februarja na koncertu gostila Simfonični orkester Berlinskega radia in solista, harfista Xavierja de Maistra. Koncert je vodil dirigent Matthias Pintscher, na sporedu pa so bili Siegfriedova Idila Richarda Wagnerja, Koncert za harfo Petra Eötvösa ter skladbi Clauda Debussyja: Preludij k favnovemu popoldnevu in suita Iberia iz Treh slik za orkester.


10. 03. 2024

Bavarski radijski simfonični orkester in pianist Mao Fujita

9. februarja sta v koncertni dvorani Isarphilharmonie v Münchnu nastopila Bavarski radijski simfonični orkester in pianist Mao Fujita. Koncert je vodil dirigent Semyon Bychkov, na sporedu pa sta bila Koncert za klavir in orkester št. 20 v d-molu, K 466 Wolfganga Amadeusa Mozarta in Simfonija št. 9 v C-duru, D 944 Franza Schuberta, imenovano tudi 'Velika' simfonija.


03. 03. 2024

BBC-jev škotski simfonični orkester in pianist Boris Giltburg

15. februarja sta v koncertni dvorani City Halls v Glasgowu na Škotskem nastopila BBC-jev škotski simfonični orkester in pianist Boris Giltburg. Koncert je vodil dirigent Ludovic Morlot, na sporedu koncerta pa so bili Simfonični preludij Giacoma Puccinija, simfonična pesnitev Francesca da Rimini, op. 32 Petra Iljiča Čajkovskega, Koncert za klavir in orkester št. 2 v c-molu, op. 18 Sergeja Rahmaninova in skladba Roxanne Panufnik z naslovom Alma's Songs Without Words – Almine pesmi brez besed, v kateri je skladateljica orkestrirala tri samospeve Alme Mahler.


25. 02. 2024

Simfonični orkester Južnokorejske radiotelevizije in violinist Gil Shaham

Šestindvajsetega oktobra je v Koncertni dvorani Centra umetnosti v Seulu v Južni Koreji potekal koncert Simfoničnega orkestra Južnokorejske radiotelevizije in violinista Gila Shahama. Koncert je vodil dirigent Pietari Inkinen, na sporedu koncerta pa sta bili dve britanski mojstrovini dvajsetega stoletja, Koncert za violino in orkester op. 14 Samuela Barberja in Simfonija št. 1 v b-molu Williama Waltona.


18. 02. 2024

Simfonični orkester Bavarskega radia in violinist Christian Tetzlaff

17. novembra lani je v Herkulovi dvorani v palači Residenz v Münchnu zvenel koncert Simfoničnega orkestra Bavarskega radia. Vodil ga je dirigent David Afkham, ki je prvič dirigiral temu orkestru, kot solist pa je nastopil violinist Christian Tetzlaff. Na sporedu so bili Passacaglia, op. 1 Antona Weberna, Koncert za violino in orkester – v spomin na angela Albana Berga in Simfonija št. 4 v C-duru Franza Schmidta.


04. 02. 2024

Britten, Šostakovič in Beethoven

11. januarja sta v Filharmoniji na Labi v Hamburgu nastopila violončelist Kian Soltani in Filharmonični orkester Severnonemškega radia. Koncert je vodila dirigentka Karina Canellakis, na sporedu pa so bili Sinfonia da Requiem, op. 20 Benjamina Brittna, Koncert za violončelo in orkester št. 1 v Es-duru, op. 107 Dmitrija Šostakoviča in Simfonija št. 7 v A-duru, op. 92 Ludwiga van Beethovna.


28. 01. 2024

Simfonični orkester Berlinskega radia in violončelistka Julia Hagen

14. januarja je v dvorani Berlinske filharmonije potekal koncert Simfoničnega orkestra Berlinskega radia in violončelistke Julie Hagen. Koncert je vodil dirigent Andrés Orozco-Estrada, na sporedu koncerta pa so bili Koncert za violončelo št. 2 v h-molu, op. 104 Antonína Dvořáka ter simfonična pesnitev Don Juan, op. 20 in Suita iz opere Kavalir z rožo, op. 59 Richarda Straussa.


21. 01. 2024

Filharmonični orkester Severnonemškega radia in violinist Augustin Hadelich

Devetnajstega maja lani sta v Filharmoniji na Labi v Hamburgu nastopila Filharmonični orkester Severnonemškega radia in violinist Augustin Hadelich. Koncert je vodil dirigent Alan Gilbert, ki je na spored koncerta uvrstil skladbo Apparitions Györgya Ligetija, Koncert za violino in orkester v D-duru, op. 61 Ludwiga van Beethovna ter simfonično pesnitev Pelej in Melisanda, op. 5 Arnolda Schönberga.


14. 01. 2024

Nemški simfonični orkester in saksofonistka Jess Gillam

11. junija lani je bil v Berlinski filharmoniji koncert Nemškega simfoničnega orkestra in saksofonistke Jess Gillam. Vodil ga je dirigent Giancarlo Guerrero, na sporedu pa sta bila Stravaganza, koncert za saksofon in orkester Karla Jenkinsa, in Simfonija št. 7 v C-duru, op. 60, 'Leningrajska', Dmitrija Šostakoviča.


31. 12. 2023

Orkester Svete Cecilije in pianist Jevgenij Kisin

Predvajamo posnetek koncerta, ki je potekal 1. decembra v Avditoriju Ennia Morriconeja v Rimu. Na koncertu sta nastopila Orkester Svete Cecilije, ki ga je vodil dirigent Gianandrea Noseda in pianist Jevgenij Kisin, na sporedu pa sta bila Koncert za klavir in orkester št. 3 v d-molu, op. 30 Sergeja Rahmaninova in Simfonija št. 1 v g-molu Petra Iljiča Čajkovskega s podnaslovom Zimske sanje.


24. 12. 2023

Violinist Gil Shaham in Simfonični orkester Švedskega radia

28. aprila je v Berwaldovi dvorani v Stockholmu na Švedskem potekal koncert Simfoničnega orkestra Švedskega radia in violinista Gila Shahama. Koncert je vodil dirigent Hannu Lintu, na sporedu pa so bili Koncert za violino in orkester v D-duru, op. 35 Ericha Korngolda, Simfonija št. 4, op. 29 Carla Nielsnea in orkestrska skladba Drifts Sebastiana Fagerlunda, s katero oddajo tudi začenjamo.


10. 12. 2023

Orkester Severnonemškega radia in pianist Kyohei Sorita

Orkester Severnonemškega radia je pod dirigentskim vodstvom Alana Gilberta 28. novembra nastopil v dvorani Suntory v Tokiu na Japonskem. Na sporedu koncerta sta bila Klavirski koncert št. 1 v d-molu, op. 15 in Simfonija št. 1 v c-molu, op. 68 Johannesa Brahmsa. Kot solist je nastopil japonski pianist Kjohei Sorita.


26. 11. 2023

Berlinski filharmoniki, Alexandre Kantorow in Tugan Sohijev

Dmitrij Šostakovič je bil velik občudovalec Gustava Mahlerja. O tem priča njegova Četrta simfonija, ki s plesnimi in koračniškimi motivi ter glasbeno razdrobljenostjo spominja na glasbeno govorico njegovega vzornika. Hkrati pa Šostakovič grozljivo prikazuje grozote Stalinove diktature. Dirigent Tugan Sohijev je na koncertu 30. septembra združil Četrto simfonijo z Drugim klavirskim koncertom Franza Liszta, skladbo, polno virtuoznosti in globine izraza. Solist, francoski pianist Alexandre Kantorow, je takrat debitiral z Berlinskimi filharmoniki.


19. 11. 2023

Evroradijski koncert

V oddaji Evroradijski koncert predvajamo posnetke koncertov s svetovnih odrov v izvedbah izvrstnih solistov in orkestrov.


12. 11. 2023

Mahlerjeva 3. Simfonija

Finski dirigent Klaus Mäkelä je na koncertu 17. septembra v Amsterdamu vodil Kraljevi orkester Concertgebouw v Mahlerjevi vseobsegajoči Tretji simfoniji.


05. 11. 2023

Filharmonični orkester Severnonemškega radia in pianistka Tamara Stefanovich

Filharmonični orkester Severnonemškega radia in pianistka Tamara Stefanovich sta pod dirigentskim vodstvom Ese-Pekke Salonena nastopila 5. maja v Filharmoniji na Labi v Hamburgu. Na sporedu sta bila Koncert za klavir in orkester št. 3 Magnusa Lindberga in Simfonija št. 6 v A-duru Antona Brucknerja.


29. 10. 2023

Trojni koncert v C-duru za violino, violončelo, klavir in orkester, op. 56 Ludwiga van Beethovna

Tridesetega marca je v Koncertnem studiu Severnonemškega Radia v Hannovru nastopil Simfonični orkester Severnonemškega Radia. Orkestru so se kot solistke pridružile violinistka Baiba Skride, violončelistka Harriet Krijgh in pianistka Lauma Skride. Na sporedu koncerta, ki ga je vodil dirigent Andrew Manze, so bili Odlomki iz baleta Prometejeva bitja, op. 43 in Trojni koncert v C-duru za violino, violončelo, klavir in orkester, op. 56 Ludwiga van Beethovna in Simfonija št. 2 Michaela Tippetta.


22. 10. 2023

Koncert za klavir in orkester št. 4 v G-duru in Simfonija št. 3 v Es-duru Ludwiga van Beethovna

5. novembra lani je v cerkvi Sv. Jurija v Wismarju na severu Nemčije potekal koncert Filharmoničnega orkestra Severnonemškega radia in pianistke Yeol Eum Son. Koncert je vodil dirigent Andrew Manze, na sporedu koncerta pa sta se zvrstila Beethovnova Koncert za klavir in orkester št. 4 v G-duru, op. 58 in Simfonija št. 3 v Es-duru, op. 55, ‘Eroica’.


15. 10. 2023

Filharmonični orkester Severnonemškega radia in pianistka Yeol Eum Son

3. novembra lani sta v studiu Radia Hannover nastopila Filharmonični orkester Severnonemškega radia in pianistka Yeol Eum Son. Koncert je vodil dirigent Andrew Manze, na sporedu pa sta se zvrstila Koncert za klavir in orkester št. 2 v c-molu Sergeja Rahmaninova in Simfonija št. 5 v B-duru, op. 100, Sergeja Prokofjeva.


08. 10. 2023

Danski nacionalni simfonični orkester in violinist Nikolaj Szeps-Znaider

Sedmega septembra je v dvorani Koncertne hiše v Københavnu na Danskem potekal koncert, na katerem sta nastopila Danski nacionalni simfonični orkester in violinist Nikolaj Szeps-Znaider. Koncert je vodil dirigent Stanislav Kochanovsky, na sporedu pa sta bila Koncert za violino in orkester v D-duru, op. 61 in Simfonija št. 3 v Es-duru, op. 55 Ludwiga van Beethovna.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt