Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Evroradijski koncert

4 epizod

4 epizod


V oddaji Evroradijski koncert predvajamo posnetke koncertov s svetovnih odrov v izvedbah izvrstnih solistov in orkestrov.


26. 6. 2022

BBC-jev Škotski simfonični orkester in klarinetist Jörg Widmann

Predvajamo posnetek koncerta BBC-jevega Škotskega simfoničnega orkestra in klarinetista Jörga Widmanna, ki sta pod dirigentskim vodstvo Thomasa Dausgaarda nastopila 19. maja v koncertni dvorani City Halls v Glasgowu. Na sporedu so bili Koncert za klarinet in orkester v A-duru, K 622 Wolfganga Amadeusa Mozarta in simfoniji Carla Nielsena: Simfonija št. 1 v c-molu, op. 68 in Simfonija št. 4, op. 29.


19. 6. 2022

BBC-jev simfonični orkester in pianist Stephen Hough

27. maja je bil v Barbicanovi dvorani v Londonu koncert BBC-jevega simfoničnega orkestra, ki ga je vodil dirigent Alpesh Chauhan. Kot solist je nastopil leta 1961 v Angliji rojeni pianist Stephen Hough, ki je svetovno glasbeno javnost opozoril nase že leta 1983, ko je zmagal na nemškem mednarodnem klavirskem tekmovanju v Naumburgu. Tako se je kmalu uveljavil kot eden najbolj iskanih solistov na svetu, najpogosteje pa deluje med rojstno Veliko Britanijo in Združenimi državami. V njegovi izvedbi bomo slišali Rapsodijo na Paganinijevo temo za klavir in orkester, op. 43 Sergeja Rahmaninova. Spored koncerta sta dopolnila še orkestrska premiera Richarda Bakerja z naslovom The Price of Curiosity in Simfonija št. 9 v d-molu Antona Brucknerja.


12. 6. 2022

Filharmonični orkester iz Monte Carla

V oddaji Evroradijski koncert predvajamo posnetek koncerta Filharmonični orkester iz Monte Carla, ki je pod dirigentskim vodstvom Christiana Zachariasa nastopil 14. februarja v Avditoriju Rainierja III. v Monaku. Na sporedu koncerta so bili Simfonija št. 83 v g-molu Josepha Haydna, Koncert za klavir in orkester št. 19 v F-duru, K 459 Wolfganga Amadeusa Mozarta in Sinfonietta Francisa Poulenca.


5. 6. 2022

Orkester Romanske Švice

Predvajamo posnetek koncerta Orkestra Romanske Švice in violinista Valerija Sokolova, ki sta pod dirigentskim vodstvom Charlesa Dutoita nastopila 18. maja v Viktorijini dvorani v Ženevi v Švici. Na sporedu koncerta so bili Uvertura k operi Ruslan in Ljudmila, Koncert za violino in orkester v D-duru, op. 35 Petra Iljiča Čajkovskega in balet Ognjena ptica Igorja Stravinskega.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt