Pisatelj Robert Kuret objavlja pri Airbeletrini, Literaturi, na Radiu Študent. Je soavtor pesniške zbirke Kadaver Hermione Granger, dobitnice nagrade za najboljšo samozaložniško knjigo leta 2011. Esej Ali lahko delo ločimo od avtorja? je objavil na spletni strani KUD Literatura 7. novembra 2020. V njem z aktualnimi primeri razgrne prepletenost literarnih del s konteksti, v katerih nastajajo, vse od javne podobe avtorjev do promocijskih orodij, vloge kritike in tako naprej.

"Zdi se, da kljub vsemu danes v literarni kritiki še vedno vlada neko splošno prepričanje o nedotakljivosti dela, o njegovi sveti avtonomnosti. To jemljemo kot samoumevno, kot esencialistično postavko samega odnosa do literature – kar je seveda ideološki moment, ki ni tu od vedno, temveč ima prav tako svojo genezo. Zdi se, da smo v smislu dojemanja literature še vedno dediči nove kritike, ki je pred 100 leti začrtala ločitev avtorja od dela; literarno besedilo je namreč videla kot objekt, neodvisen od avtorja in zgodovinskega konteksta."

Glasbena tema so odlomki iz Romantične suite za klavir Vladimirja Lovca v izvedbi pianistke Nives Pavlič. Izbral jo je Mihael Kozjek. Oblikovalec zvoka Robert Markoč, bralca Mateja Perpar in Renato Horvat.

Andrej Rot