2. oddaja o ustvarjalnosti skladatelja in zvokovnega umetnika Bora Turela.

Z glasbo in pogovorom bomo predstavili izbor Turelovih poznejših skladb za solistične instrumente in za instrumentalno skupino ter elektroakustični posnetek, ob tem pa še izbor njegovih radiofonskih in arsakustičnih del.

V Arsovem art ateljeju poslušajte drugo oddajo z glasbenimi deli skladatelja in zvokovnega umetnika Bora Turela, enega izmed pionirjev slovenske elektroakustične in eksperimentalne glasbe. Njegova kompozicijska govorica je razpeta med intuitivnim in improvizacijskim na eni ter strogo strukturiranim na drugi strani. V delih za instrumente in elektroakustični posnetek raziskuje in vzpostavlja zvočna razmerja med solisti in posnetki instrumentiranih zvokov, v radiofonskih in arsakustičnih delih pa ustvarja inventivne povezave med radiofonskimi in naravnimi zvočnimi elementi. V oddaji bomo predstavili izbor Turelovih poznejših skladb za solistične instrumente in za instrumentalno skupino ter elektroakustični posnetek, ob tem pa še izbor njegovih radiofonskih in arsakustičnih del.

Skladatelj Bor Turel bo tudi podrobneje govoril o svojem ustvarjanju in postopkih nastajanja in snemanja elektroakustičnih del, razvoju elektroakustične glasbe pri nas in svojih ustvarjalnih projektih.

Tjaša Krajnc