NAPOVED: V Slovenskem etnografskem muzeju nocoj ob 18. uri odpirajo razstavo Plečnikova Lectarija. S Plečnikom in njegovo Lectarijo, ki je tik pred drugo svetovno vojno zaživela na Kongresnem trgu, je povezana tudi Krbavčičeva svečarska in medičarska delavnica na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Oba ambienta bosta odslej na ogled na stalni razstavi.

Mojster je cenil tudi rokodelstvo, domačo in umetno obrt

Lesene vitrine, mizica in klop ter izložbeno okno z medeninasto spiralo, ki se je uporabljala  kot ogrodje za aranžiranje prodajnih artiklov, masivna okrogla miza iz umetnega kamna in lesen lestenec s svečami v krogu. To je bila Lectarija, prodajalna domače in umetne obrti na Kongresnem trgu v Ljubljani leta 1940, ki sta jo vodila Robert Freyer in Henrieta Krbavčič – Freyer

Slovenski etnografski muzej tako dokaj neznan vidik arhitektovega udejstvovanja osvetljuje z razstavo Plečnikova Lectarija. Z njim in Lectarijo, ki je tik pred drugo svetovno vojno zaživela na Kongresnem trgu, je povezana tudi Krbavčičeva svečarska in medičarska delavnica na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Oba ambienta bosta odslej na ogled na stalni razstavi. 

Blaž Mazi