Letos ponuja več kot deset delavnic ter pogovorne in glasbene dogodke z več kot petdesetimi sodelujočimi

Argumentirani in odgovorni odzivi na izzive tako sedanjosti kot prihodnosti, je vodilo festivala Grounded, ki se je že začel z delavnicami, uradno pa bo odprt zvečer v Ljubljani pred Švicarijo z okroglo mizo. Ta festival, ki prepleta elektronsko glasbo, kritično misel in aktivizem, je od svojega nastanka usmerjen v pretresanje aktualnih družbenopolitičnih vprašanj. Tema letošnjega festivala je država.

Letošnja tridnevna izvedba festival Grounded, ki je peta po vrsti, kot že pretekle ponuja vpogled v sodobni družbenopolitični razmislek in v sodobno glasbeno dogajanje znotraj polja klubske elektronske glasbe.

Organizatorke še poudarjajo, da bo festival letos ponudil več kot deset delavnic, pa nekaj pogovornih in glasbenih dogodkov z več kot petdesetimi sodelujočimi govorkami in govorci ter umetnicami in umetniki. Tako bodo ob delavnicah, ki se začenjajo že dopoldan in nadaljujejo popoldan s tako imenovanimi brunchi, ter ob večernem glasbenem programu, v ospredju tri okrogle mize: današnja bo pretresala, kako misliti 30 let samostojnosti, jutrišnja bo potekala na temo privatizacije države in zadnja, tretja na temo krize parlamentarne demokracije – vse povezuje tema država, ki je letos v ospredju festivala.

Festival Grounded v program vključuje kar največje število vseh družbenih skupin in hkrati spodbuja mlade k aktivni udeležbi v družbi.

Gregor Podlogar