Likovni natečaj za osnovnošolce vseh treh triad razpisujeta 3. program Radia Slovenija - program Ars in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti

Natečaj V objemu zvoka in slike, ki ga razpisujeta 3. program Radia Slovenija – program Ars in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, je zasnoval režiser Klemen Markovčič. Namen natečaja je spodbujanje slušne občutljivost otrok in likovne izraznosti, z novo izkušnjo povezovanja avdio-vizualnega pa obogatiti in razširiti prostor otroške in zgodnje najstniške ustvarjalnosti.

Letošnji natečaj, ta poteka letno in je tokrat peti zapored, bo odprt med ponedeljkom, 1. marca in ponedeljkom, 21. junija 2021. Namenjen pa je osnovnošolcem vseh treh triad in je tokrat prvič vsedržavni. Vsa prispela likovna dela bodo objavljena v rastoči virtualni galeriji na spletni strani Ars z možnostjo dodatnega izbora strokovne žirije.

Cilj natečaja je povezovanje zvočnega in likovnega umetniškega izraza otrok in zgodnjih najstnikov. Aktivno spoznavanje radijske igre kot umetniškega in medijskega žanra. Predvsem pa urjenje sposobnosti osredotočenega poslušanja v zgodnjem razvojnem obdobju.

Podrobna dokumentacija s prijavnico na Razpis. Dodatne informacije pa na e-naslovu. Vljudno vabljeni k sodelovanju.

Klemen Markovčič