Predstavili bomo posnetke 6. koncerta cikla Carpe Artem, ki ga prireja društvo za komorno glasbo Amadeus v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor. Na šestem koncertu z naslovom Prepričljive laži so prvič izvedli naročeno novo delo slovenske skladateljice Nane Forte, ki je o skladbi tudi spregovorila, deli ruskih skladateljev: Kvintet za klavir in pihala Nikolaja Rimskega-Korsakova in Septet Igorja Stravinskega ter skladbo Lies You Can Believe In / Laži, v katere lahko verjameš za godalni trio sodobne ameriške skladateljice Missy Mazzoli.

Predstavili bomo posnetke  6. koncerta cikla Carpe Artem, ki ga prireja društvo za komorno glasbo Amadeus v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor. Peti cikel Carpe artem v sezoni 2016/2017 je ponudil šest komornih koncertov z naslovom Mojstri preoblek, vsebinsko povezanih z deli, ki so v izvirnikih nastala za drugačne zasedbe, kot so jih glasbeniki izvedli na koncertih.

V tem ciklu so pri nas prvič prestavili deli sodobnih tujih skladateljev, na šestem koncertu z naslovom Prepričljive laži pa so prvič izvedli naročeno novo delo slovenske skladateljice Nane Forte, ki je o skladbi tudi spregovorila. Na tem koncertu so izvedli še deli ruskih skladateljev: Kvintet za klavir in pihala Nikolaja Rimskega-Korsakova in Septet Igorja Stravinskega, ter skladbo Lies You Can Believe In / Laži, v katere lahko verjameš za godalni trio sodobne ameriške skladateljice Missy Mazzoli. Igrali so: flavtistka Mateja Kremljak, klarinetist Ognjen Popović, fagotistka Anzhelika Cherykh, hornist Žan Zdovc, pianist Denys Masliuk, violinist Miladin Batalović, violistka Eva Koprivšek in violončelist Nikolaj Sajko. Oddajo je pripravila glasbena urednica Tjaša Krajnc.

Tjaša Krajnc