nedelja
20.00

Glasbeni portret

V dveh urah se poglobimo v delo izjemnih glasbenih osebnosti. Z razmišljanji, pogovori in seveda poslušanjem glasbe obeležujemo jubileje in izpostavljamo delo izbranih glasbenikov.

Slavko Osterc: Iz komične opere in Štiri simfonične skladbe

Na 123. obletnico rojstva skladatelja Slavka Osterca poslušajte posnetke koncertne izvedbe njegove enodejanke Iz komične opere in Štirih simfoničnih skladb.

Emily Doolittle

O glasbi nečloveških živali – kar nekaj njenih skladb in projektov je nastalo v tesnem sodelovanju z ornitologi.

Hornist Jože Falout

Jože Falout je bil dolgoletni solist Simfoničnega orkestra RTV Ljubljana in Pihalnega kvinteta RTV Ljubljana ter redni profesor za rog na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Skladateljica in pianistka Blaženka Arnič Lemež

Blaženka Arnič Lemež s svojimi komornimi in solističnimi skladbami redno sodeluje na koncertih Društva slovenskih skladateljev.

In memoriam Gašper Trček

Glasbeni portret In memoriam Gašper Trček skozi pričevanja njemu bližnjih oriše kratko a silovito bogato in intenzivno življenjsko pot nedavno umrlega mladega skladatelja, jazzovskega trobentača, […]

Violist, dirigent, skladatelj in pedagog Franc Avsenek

Med Avsenekovimi najpomembnejšimi dosežki so posnetki del Antologije viole v skladbah slovenskih skladateljev.

Pianistka in pedagoginja Marina Horak – umetnici v spomin

Marina Horak je za svoje glasbene dosežke decembra 2008 prejela Bettetovo nagrado Društva glasbenih umetnikov Slovenije.

Claude Debussy – ob 100-letnici smrti

»Bil je nenadkriljiv slikar skrivnostnosti, tišine in neskončnosti, plavajočega oblaka, lesketa valov v soncu – pretanjenih podob, ki jih nihče pred njim ni mogel nakazati…,« […]

Tenorist Jurij Reja

Tenoristu Juriju Reji, pevcu samouku je bilo petje položeno v zibelko, glas pa ga je ponesel širom po svetu.

Velika noč v glasbi Johanna Sebastijana Bacha

Vstajenje mrtvega je čudež, ki bi si ga želeli vedno znova in znova. A težko si ga je sploh zamisliti, predstavljati ali vanj verjeti. Izredno […]