četrtek
17.30

Banchetto musicale

Oddaja s koncertnimi posnetki stare glasbe.

G. F. Telemann – Komorna glasba

Georg Philipp Telemann je za življenja veljal za najpomembnejšega nemškega glasbenika in sodobniki so posebno cenili njegovo instrumentalno komorno glasbo.
banchetto-musicale

Glasba za velike zasedbe

Za današnjo oddajo smo izbrali renesančno, baročno in klasicistično glasbo za nenavadno velike zasedbe.
banchetto-musicale

Eugene Ysaye

#ostanimadoma in poslušajmo sonate op. 27 za violino brez spremljave, ki jih je legendarni belgijski violinist napisal po vzoru Bachovih sonat in partit.
banchetto-musicale

Arne, Boyce, Händel in sodobniki

V tokratni oddaji se bomo posvetili angleški glasbi osemnajstega stoletja, skladbam Händlovih kolegov in prijateljev Arna, Boycea, Greena in Avisona.
banchetto-musicale

Francoske uverture

Nenavadno je, da za najvplivnejšega francoskega skladatelja vseh časov velja Italijan. Giovanni Battista Lulli je v Francijo prišel pri trinajstih in se preimenoval v Jean-Baptista […]

Polifonija in diminucije

Za današnjo oddajo smo izbrali renesančno glasbo za lutnjo, ki združuje polifonijo in diminucije. Mojstri poznega petnajstega in zgodnjega šestnajstega stoletja, kakršna sta Ockeghem in […]
banchetto-musicale

Johann Sebastian Bach

Solistične skladbe v novih transkripcijah
banchetto-musicale

Niels Gade

V upodabljajoči umetnosti obdobja romantike z njenim prizadevanjem za ponotranjenost in iskanjem skrivnostnih moči narave prevladujeta dva vodna motiva. Prvi je pokrajina s pogledom na […]
banchetto-musicale

Priredbe glasbe Johanna Sebastiana Bacha

Za nocojšnjo oddajo smo izbrali sodobne priredbe glasbe Johanna Sebastiana Bacha, ki se zgledujejo po zgodovinski praksi.
banchetto-musicale

Francesco Durante

V nocojšnji oddaji se bomo posvetili posvetnim kantatam Alessandra Scarlattija in komornim duetom njegovega učenca Francesca Duranteja.