Tjaša Krajnc

Tjaša Krajnc - Glasbena urednica voditeljica

Univerzitetna diplomirana muzikologinja, Glasbena urednica voditeljica, Uredništvo za resno glasbo 3. programa Radia Slovenija - programa Ars

Skladatelj Ivo Petrić: mojster instrumentalne glasbe

V spomin na nedavno preminulega skladatelja Iva Petrića posvečamo Glasbeni portret njegovi instrumentalni ustvarjalnosti.

Otvoritveni koncert 11. Festivala Maribor 2018

Otvoritveni koncert Festivala Maribor 2018 bo izvedel simfonični orkester Haydnova filharmonija iz Železnega, ki ga vodi priznani violončelist in dirigent Nicolas Altstaedt.

Skladbe z Ansamblom Slavko Osterc

Vodilni slovenski ansambel 20. stoletja za sodobno glasbo je uspešno deloval med letoma 1962 in 1982, njegov umetniški vodja je bil skladatelj in dirigent Ivo Petrić.

Sopranistka Sonja Hočevar: operne arije

V izvedbi sopranistke Sonje Hočevar boste poslušali arije iz oper Gaetana Donizettija, Giuseppa Verdija, Charlesa Bizeta in Jacquesa Offenbacha.

Najboljši posnetki z 10. Festivala Maribor 2017

Haydnova filharmonija bo pod vodstvom Nicolasa Altstaedta nastopila na otvoritvenem koncertu 11. Festivala Maribor 2018, v četrtek, 20. septembra v dvorani Union v Mariboru.

Bachova suita in Dutilleuxove Tri kitice za violončelo

Violončelista Nicolasa Alstaedta, ki bo osrednja osebnost Festivala Maribor 2018, boste poslušali v izvajanju Prve suite v G-duru Johanna Sebastiana Bacha, z oznako Bachovih del 1007, […]

Orkestrske skladbe madžarskih skladateljev

V Arsovih spominčicah vas vabimo k poslušanju skladb iz zakladnice orkestralne glasbe madžarskih skladateljev. V izvedbi slovenskih orkestrov poslušajte skladbe na ljudske teme in v […]

Baročni glasbeni salon II v Ljubljani

Trije specialisti za staro glasbo so predstavili izvirno izbran spored glasbe od srednjega veka in renesanse do zrelega in poznega baroka iz različnih evropskih dežel.

Harfonija Tine Žerdin: slovenski skladatelji

Tina Žerdin je posnela že vrsto novih skladb slovenskih skladateljev za solistično harfo in v komornih zasedbah.

Simfonični orkester SNG Maribor in tolkalci Slovenske filharmonije

Dirigent 6. koncerta simfoničnega cikla SNG Maribor v dvorani Union je bil Simon Dvoršak.