Aktualno

Tadej Tomšič Institution – Flying Start

Na sedmem koncertu Jazz Ars All Stars predstavljamo enega najvidnejših slovenskih jazzistov

JAZZ ARS ALL STARS 7
Tadej Tomšič
foto: Hugo Šekoranja

Cikel jazzovskih koncertov Jazz Ars All Stars se približuje zasluženim počitnicam. Vse od novembra pa do danes so se zvrstili izjemni koncerti – Lia Pale, Aleš Rendla, Jure Pukl in Marko Črnčec, Big Band RTV Slovenija, Ajda Stina Turek in Vid Jamnik ter Moonlight Sky. Sedmi in zadnji koncert bo pripadel skupini enega najvidnejših slovenskih jazzistov, Tadej Tomšič Institution.

Tadej je brezkompromisen saksofonist, skladatelj, aranžer in dirigent, visokih standardov pa ne opušča niti pri svojih številnih hobijih. Tako je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo svojo strast do hitrih jeklenih konjičkov povezal z glasbo.

Nov avtorski projekt z naslovom ''Flying Start'' nam odkriva alternativne linije skozi ovinke, združuje hitrost v skupni igri, z drsenjem saksofona in poznim zaviranjem lovi čas najhitrejšega kroga...

V svoj Institution je povabil bobnarja Žigo Kožarja, pianista Gregorja Ftičarja in basista Erika Čeboklija. Gospodje bodo pričarali napet večer na »Veliki nagradi« Cukrarne, če se malo pošalimo v terminologiji Formule 1.

Pa še majhno presenečenje, gostja večera bo mojstrica tolkal, Petra Vidmar, tokrat na vidmarfonu.

Za vse, ki ne bodo uspeli dobiti vstopnice, ki so za 5 evrov na voljo v Cukrarna Baru, pa dobra novica – koncert bomo prenašali tako avdio kot video na Programu Ars in družbenih medijih.

S koncertom zasedbe  Tadej Tomšič Institution, to nedeljo ob 20. uri v Cukrarna Baru, bomo torej sklenili letošnjo sezono cikla Jazz Ars All Stars. Nova, druga sezona, se bo začela oktobra.