Flavtistka Luisa Sello in ansambel Le Agane

Izbor ansambelske glasbe za flavto od renesanse do sodobnosti

Predstavili bomo posnetke koncerta na 33. festivalu Imago 2021, ki so ga v Mestnem muzeju Ljubljana avgusta lani izvedli: flavtistka Luisa Sello in mednarodni ansambel flavt Le Agane. Luisa Sello je študirala na glasbeni akademiji v Bratislavi in doktorirala iz ligvistike in literarnih ved na univerzi v Vidmu v Italiji. Študij flavte in komorne glasbe je nadaljevala na glasbeni akademiji Chigiana pri profesorju Severinu Gazzelloniju. Luisa Sello, ki jo odlikujejo izjemna izvajalska občutljivost, muzikalna prefinjenost in odličen, jasen ton, sodeluje tudi s sodobnimi skladatelji, kot so Salvatore Sciarríno, Aldo Clementi, Adriano Guarnieri in Rainer Bischof. Luisa Sello je gostujoča profesorica univerze glasbo na Dunaju in profesorica flavte na glasbeni akademiji v Trstu. Mednarodni ansambel Le Agane je ustanovila flavtistka z namenom izvajanja izvirnih skladb in priredb drugih skladb za ansambel flavt od renesančnega sloga do najsodobnejših izvajalskih tehnik. Ansambel devetih flavtistk uporablja zanimivo in pestro zbirko flavt, vključno s pikolo flavto, altovsko, basovsko in baročno flavto. Ansambel Le Agane je gostoval na mednarodnih festivalih v Pekingu, Qingdau, na Dunaju in v Rimu, na koncertu v Ljubljani pa je izvedel dela od 16. stoletja do sodobnih skladateljev mlajše generacije.

Izbor ansambelske glasbe za flavto od renesanse do sodobnosti

Predstavili bomo posnetke koncerta na 33. festivalu Imago 2021, ki so ga v Mestnem muzeju Ljubljana avgusta lani izvedli: flavtistka Luisa Sello in mednarodni ansambel flavt Le Agane v zasedbi: Veronica Bortot, Sara Brumat, Marina de Palma, Ksenija Franeta, Birgit Karoh, Tijana Krulj, Ilaria Prelaz in Anita Prelovšek.  Luisa Sello je študirala na glasbeni akademiji v Bratislavi in doktorirala iz ligvistike in literarnih ved na univerzi v Vidmu v Italiji. Študij flavte in komorne glasbe je nadaljevala na glasbeni akademiji Chigiana pri profesorju Severinu Gazzelloniju. Luisa Sello, ki jo odlikujejo izjemna izvajalska občutljivost, muzikalna prefinjenost in odličen, jasen ton, sodeluje tudi s sodobnimi skladatelji, kot so Salvatore Sciarríno, Aldo Clementi, Adriano Guarnieri in Rainer Bischof. Luisa Sello je gostujoča profesorica univerze glasbo na Dunaju in profesorica flavte na glasbeni akademiji v Trstu.

Mednarodni ansambel Le Agane je ustanovila flavtistka z namenom izvajanja izvirnih skladb in priredb drugih skladb za ansambel flavt od renesančnega sloga do najsodobnejših izvajalskih tehnik. Ansambel devetih flavtistk uporablja zanimivo in pestro zbirko flavt, vključno s pikolo flavto, altovsko, basovsko in baročno flavto. Ansambel Le Agane je gostoval na mednarodnih festivalih v Pekingu, Čingdau, na Dunaju in v Rimu, na koncertu v Ljubljani pa je izvedel dela od 16. stoletja do sodobnih skladateljev mlajše generacije.

Tjaša Krajnc