Patricija Avšič se je v začetku decembra udeležila mednarodnega violinskega tekmovanja Jenoeja Hubaya za violiniste iz srednje- in vzhodnoevropskih držav, mlajše od 20 let. Potekalo je v Miskolcu na Madžarskem pod pokroviteljstvom Festivalne akademije Budimpešta.
V svoji starostni skupini (2. kategorija izmed štirih) je Patricija osvojila absolutno prvo mesto ter dve posebni nagradi: solistični nastop s filharmonijo iz Budimpešte in samostojni koncert na priznanem festivalu na Madžarskem. S svojim igranjem je bila najopaznejša violinistka tekmovanja, o kateri so veliko govorili tako preostali tekmovalci kot tudi poslušalci in člani žirije, ki ji napovedujejo velike uspehe in kariero koncertne solo violinistke.
Po zmagi je kot prvonagrajenka svoje kategorije nastopila še na zaključnem koncertu in z izvedbo zahtevne skladbe Mauricea Ravela Tzigane še enkrat navdušila občinstvo ter sklenila štiridnevno tekmovanje.

Na tekmovanju Jena Hubaya na Madžarskem je pred dnevi v svoji kategoriji osvojila absolutno prvo mesto in dve posebni nagradi.

Patricija Avšič se je v začetku decembra udeležila mednarodnega violinskega tekmovanja Jena Hubaya za violiniste srednje-vzhodno evropskih držav mlajše od 20 let. Potekalo je v Miskolcu na Madžarskem pod pokroviteljstvom Festivalne akademije Budimpešta.
V svoji starostni skupini (2. kategorija od štirih) je osvojila absolutno prvo mesto ter dve posebni nagradi: solistični nastop s filharmonijo iz Budimpešte in samostojni koncert na priznanem festivalu na Madžarskem. S svojim igranjem je bila najopaznejša violinistka tekmovanja, o kateri so veliko govorili tako preostali tekmovalci kot tudi poslušalci in člani žirije, ki ji napovedujejo velike uspehe in kariero koncertne solo violinistke.
Po zmagi je kot prvonagrajenka svoje kategorije nastopila še na zaključnem koncertu in z izvedbo zahtevne skladbe Maurica Ravela Tzigane še enkrat navdušila občinstvo ter sklenila štiridnevno tekmovanje.

Georg Philipp Telemann: Fantasia št.9, 1. stavek
Henryk Wieniawski: Koncert za violino št. 1, 1. stavek
Maurice Ravel: Tzigane

Patricija Avšič, violina
Beata Ilona Barcza, klavir

Vesna Volk